Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Assassin's Creed Syndicate - 50 Berkeley Square (PS4)

Egy londoni kísértetház nyomában

2017. január 02. - -Britpopper-

B.U.É.K. emberek!

 

Remélem mindenkinek jól telt a szilveszter és újult erővel vetette bele magát ismét a munka világába. Én a magam részéről az Assassin's Creed Syndicate kimaxolásán fáradoztam, mert kedves párommal beújítottunk egy PlayStation 4 konzolt karácsonyra, amire első játékom a Syndicate lett. Az Assassin's Creed játékokat kifejezetten szeretem, a Rogue a mai napig a legnagyobb favoritom a szériából, ám szerencsére a Syndicate is tartotta a szintet. A viktoriánus korabeli London lenyűgöző atmoszférával rendelkezik, a mellékküldetések pedig továbbra is sokkal érdekesebbek, mint a főküldetések - ezt már eddig is megszokhattuk az AC-játékoknál. Eddig a kedvencem az 50 Berkeley Square, mely a Charles Dickens Memories bónusztartalomban kapott helyet és mellesleg nagyon klassz utalásokat tartalmaz Dickens utolsó, be nem fejezett művére, mely a The Mystery of Edwin Drood volt, melyben egy gyilkossági ügy felgöngyölítését örökítette meg. A címben ugyan Edwin Drood neve szerepel, a könyv inkább az ő nagybátyjának, John Jaspernek  történetét meséli el, aki beleszeret egy Rosa Bud nevű diáklányba. Rosa Bud azonban Drood menyasszonya, így talán nem meglepő, hogy a férfi rejtélyes körülmények között eltűnik. Ezt a misztikus, soha be nem fejezett novellát kapcsolták össze az 50 Berkeley Square címen található kísértetjárta házzal.

De miért is különös az 50 Berkeley Square?

Az emeletes városi ház valaha olyan rossz hírnévnek örvendett, hogy sokáig képtelenség volt bele bérlőt találni. Charles Harper 1907-es, szellemjárta házakat bemutató könyvében megjegyzi, hogy "a házban kísértő szörnyű Valami a jelek szerint egy bizonyos szobában tanyázik, és annyira rettenetes, hogy legalább két személynek, aki elég bolond volt ahhoz, hogy a szobában töltse az éjszakát, kínok közötti halálát okozta". Egy nemesúr állítólag fogadásból a házban éjszakázott, bebizonyítandó, hogy a történet csak kitaláció - másnap reggel a félelemtől félholtan és kifordult szemekkel találtak rá, majd nem sokkal az eset után meg is halt. A problémák állítólag akkor kezdődtek, amikor az egyik háztulajdonos megháborodott, közveszélyes öccsét tartották egy szobában bezárva - a szerencsétlen férfi sikolyai és nyögései az egész épületet átjárták. Mások szerint egy csalódott szerelmes kísért a házban, akit esküvője előtt hagyott el a menyasszonya. Napjainkban antikvárium üzemel az épületben, mostanában nem jegyeztek fel atrocitásokat: a jelek szerint a szellemek megnyugtatónak találják a könyvek komoly világát.

Na, ezt tették bele a Syndicate-be, méghozzá remekül "kiszínezve". Dickens a játékban egy Szellemklub tagja, akik paranormális tevékenységekkel foglalkoznak és ő irányít illetve kísér minket a londoni kísértetházhoz, ahol különös rejtélyeknek kell utánajárnunk. A PS4 roppant egyszerűen kezelhető felvevőjének köszönhetően sikerült megörökítenem a hátborzongató küldetést, íme:

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr6412090171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása