Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Backcountry (2014)

2017. január 26. - -Britpopper-

"A többé-kevésbé valós események alapján készült kanadai horrorban egy fiatal pár vág neki egy többnapos túrának a vadonban. Útjukra nem készülnek fel eléggé, eltévednek, és egy nagy medve vadászterületére keverednek."

20backcountry-facebookjumbo.jpg

Ebben a filmben nincsenek szörnyek, szerencsétlen párra nem egy testhorrorokból szökött emberfeletti erővel megáldott vérszomjas lény támad, hanem egy medve. De ez a medve megtestesíti az összes rémálmukat és a romantikusnak indult kirándulás hamarosan véres tébollyá fokozódik. A Backcountry borzasztóan naturalista, kegyetlen és brutális, miközben egy olyan témát jár körbe - szellemek, démonok és sorozatgyilkosok nélkül - ami akár bármelyik nap megtörténhet. Kemény film, kell hozzá gyomor, a happy end-et pedig természetesen senki ne várja, de ide nem is illett volna. A két szereplő között remekül működik a kémia, abszolút megkedvelhetők mindketten. Ám ezt az idillt elemi erővel zúzza szét a medve, kinek vadászterületére tévednek véletlenül, és onnan már nincs visszaút. Ez egy tanulságos film. Bátran ajánlom mindazoknak, akik gyakorta járnak túrázni vagy kirándulni. Mi elég gyakran járunk, ezért is tetszett nekem annyira ez az alkotás. Pedig semmi extra nincs benne, csak a vad és háborítatlan természet, mely néha felülkerekedik az emberen.

Értékelés: 8/10

Hasonló filmek:

A zátony (2010)
The Canyon (2009)
Nyílt tengeren (2003)

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr2912147141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása