Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Veszélyes kirándulás a hegyekben: Quarries (2016)

2017. március 19. - -Britpopper-

mv5bzge5zgvjntitmgniys00ognlltkznmutzdi4nzuzmzkxzde2l2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvymjawndq2mtc_v1_sy1000_cr0_0_682_1000_al.jpg

Én nagyon kedvelem a természetben játszódó horrorokat. Akkor is, ha az ellenfél maga a természet. Jó példa erre mondjuk a Backcountry, amelyben a túrázó párra egy medve támad rá. Ugyanakkor ott van még például az I Spit On Your Grave is - rengeteg '70-es évekbeli exploitation film mellett - melyben a természet csak mint díszletként jelenik meg. A hős(nő) elkeseredetten rohan a végeláthatatlan erdőben, a nyomában a helyi suttyókkal. A harc elkerülhetetlen. Az Eden Lake is erre a koncepcióra épített, és az is egy remek horror. A tavalyi Quarries esetében is hasonló a téma. Egy csapat csaj túrázni indul a hegyekbe, ám hamar az életükért kell menekülniük, mert a helyi redneckek levadászni készülnek őket.

mv5by2e1y2rmzjctnja1oc00mmy0ltkzn2etm2jkyzdlyzbhmmnll2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvyndgynzaxmzy_v1_sy1000_cr0_0_1731_1000_al.jpg

A Quarries egész jól indul. Két faszit ismerhetünk meg, akik az erdőben kirándulnak. Hirtelen az egyiket lövés éri, és elterül. A másik fejvesztve rohan visszafelé, de őt is elkapják és kivégzik. Ezután ugrás, és láthatjuk amint Kat (Nicole Marie Johnson) csatlakozik a többi csajhoz az alaptáborban. A kirándulásnak spirituális célja is van, önmaguk megismerése és a természethez való hozzáállás is célpont. Kat a pasija bántalmazása elől menekülve akar új életet kezdeni, de akad még a csapatban gyógyszerfüggő, két leszbikus, selfie-hercegnő és kemény feka amazon is. Együtt vágnak neki a kalandnak, nem is sejtve, mennyi borzalom vár rájuk.

mv5bzjdkywm3mzctmjdiyi00zmuxlthiyzctnwi1ytuwyjeyztvml2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvyndgynzaxmzy_v1.jpg

A redneck gyilkos tökfilkók se semmik, akad köztük egy cowboy-kalapos megfontolt vezér, egy puskával lövöldöző nagydarab állat, egy kezdő elmebeteg, egy haladó elmebeteg, meg egy négykézláb futkorászó, teljesen állatias sutyerák is. Eddig nem is lenne gond a filmmel. De miután elszabadul a pokol, sorra jönnek a baromságok. Az alapfelállás itt is természetesen az, hogy a csajok menekülőre fogják a dolgot, a suttyók meg a nyomukban járva módszeresen vadásszák őket, és mindkét oldalról fogyatkoznak az emberek. Csakhogy olyan orbitális hülyeségeket művelnek le a lányok, hogy az már nekem fájt. Kiragadott kép: éjszakára betérnek egy vadász-lakba ami jól láthatóan elhagyatott, tökéletes búvóhely. LENNE, ha mondjuk nem kapcsolnának fel benn minden lámpát és az ajtót is legalább becsuknák maguk mögött, ha már bezárni egyik se tudja. Szerintetek rájuk találnak? Még szép. A végére Kat és az eleinte bunkó, ellenséges csaj Wren (Carrie Finklea) öribarik lesznek, és együtt, a többieket segítve veszik fel a harcot a gyilkosok ellen.

mv5bngeyytmzymmtmtq1ns00ytizltkwyzatywe4yjnlmde5zmjml2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvyndgynzaxmzy_v1.jpg

Sajnos nem lett egy nagy szám a Quarries, a felétől jelenlévő balfaszkodások miatt teljesen vakvágányra fut, és a vége sem ütős. Az elején még a zseniális The Descent is eszünkbe juthat, csak itt ugye barlangok helyett a hegyekbe indulnak kirándulni hőseink. Jó ötlet volt, hogy mutáns szörnyek helyett hús-vér emberek vadásznak rájuk, ám ezeket messze nem sikerült annyira félelmetesre kidolgozni mint az I Spit On Your Grave vagy a The Last House On The Left esetében. Egyszer bőven megnézhető a film, nem hinném hogy bárki sokat veszítene vele ha rászánja ezt a másfél órát, év végén azonban már senki sem fog emlékezni rá.

Értékelés: 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr2012336809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása