Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

[•REC]

2017. június 19. - -Britpopper-

A spanyolok is alaposan kivették a részüket a műfajból, hiszen miért is ne? Jókora szeletet hasítottak maguknak a horrorfilmek véres epres tortájából. Ők amúgy is nagyon ott vannak a horrorban, különösen a lélektani horrorban. Gondoljunk csak például az Árvaház című filmre. A [•REC] a zombis horrorfilmek előtt tiszteleg, a központ helyszín pedig egy társasház. Főszereplőink egy tévés stáb akik a helyi tűzoltóknál forgatnak mit sem sejtve, mikor is bejön a riasztás, hogy azonnal ki kell menni a már említett társasházhoz ugyanis egy idős néni bezárkózott az emeleti lakásába és vélhetőleg nagyon rosszul van de nem azért, mert romlott parizert vásárolt volna a sarki ABC-ben. Sok mindent nem akarok elárulni a sztoriról mert tuti van még aki nem látta, a lényeg annyi, hogy természetesen a néni nem súlyos beteg aki bottal jár egyik szobából a másikba, hanem konkrétan fertőzött. Valahogy úgy tessék elképzelni mint a 28 nappal később című film esetében, tehát hogy a fertőzöttek - hisz természetesen lesz több is - nem lassú mozgású, csoszogó, nyáladzó zombik hanem igen mozgékony, vérre szomjazó egyedek akik puszta kézzel tépnék ki az ember szívét. És nem ismernek kegyelmet.

rec1.jpg

Nem kicsit para amikor a lakásokban szobáról szobára halad az operatőr, miközben mi is pontosan tudjuk, hogy bármelyik sarokból előugorhat egy rémség. Ezer fokon pörög a [•REC], a kezdeti tűzoltóállomásos bevezetés után rögtön belecsap a lecsóba és nem hagyja lankadni a figyelmet illetve a feszültséget. A film vége igazán durvára sikeredett, ugyanis kiderül, hogy a rejtélyek megválaszolására legalkalmasabb hely a padlás ahol egy olyan teremtmény él amely utána még sokáig fog kísérteni rémálmainkban. A film utolsó pár perce még tovább fokozza a rettegést, már-már elviselhetetlen szintre tornázva. Olyan irányba tereli a történetet amely miatt még másfél órán keresztül szívesen néznénk tovább az eseményeket de az idegrendszerünk már veszettül tiltakozik ez ellen. Szerencsére a második rész pont ott folytatja ahol az első rész véget ér, úgyhogy panaszra nem lehet okunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr8912513303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása