Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Grave Encounters

2017. június 24. - -Britpopper-

A film címe egyben a (fiktív) műsor címe is amely Síri Találkozások néven fut és leginkább a Szellemvadászokhoz, vagy hasonló blődliségekhez tudnám hasonlítani. Tehát, hogy van egy csapat akik elmennek állítólagos kísértetjárta helyekre és ott tucatnyi kamerát felállítva megpróbálnak megörökíteni valamiféle paranormális tevékenységet. Nekem kifejezetten tetszett, hogy egyáltalán nem kapunk szimpatikus figurákat. A stáb alapból olyan akik odacsúsztatnak néhány dollárt a kertésznek csak azért, hogy az azt mondja: szellemet látott. A helyszín egyébként egy elmegyógyintézet (már vártam, hogy mikor fedezik fel ezt maguknak a stílusban tevékenykedők). A film elején a gondnok rutinszerűen körbevezeti a stábot akik arra vállalkoztak, hogy egy napra bezárkóznak oda és majd csak reggel jönnek ki, remélhetőleg nem csekély mennyiségű értékes felvétellel. Hát kurvára nem fognak kijönni. Ez szerintem nem akkora spoiler, máskülönben igen unalmas is lenne a film. Mindenesetre a gondnok elmagyarázza, hogy van egy bizonyos ablak az épületben amelyet ha becsuk este akkor reggelre az magától kinyílik. Tehát vagy egy mániákus ablaknyitogató járja éjjel a helyet, vagy kísértet tanyázik ott (aki valamiért folyton szellőztetni akar) Ezen kívül van egy fürdőkádakkal teli szoba is ahol anno öngyilkos lett egy lány és ott van még ama híres folyosó is ahol meg egy fehér orvosi köpenyben lévő rémalak szokott járkálni. Háttértörténetet is kapunk, régen egy tébolyodott doki végzett különféle agyi műtéteket a betegeken, majd később hálapénz átadása helyett pont a betegek ölték meg őt amikor egy éjszaka kiszabadultak. Nem díjnyertes de legalább van háttértörténet. Ez is valami.

inarticle-b-nekg47vv2i_1.jpg

Aztán leszáll az éjszaka és stábunk nekiáll forgatni. Először csak tárgyak mozognak (például lassan becsukódik a már említett ablak), aztán később már eldurvul a helyzet. Különbség, hogy a Paranormal Activity filmekkel ellentétben a Grave Encounters esetében konkrétan láthatjuk is a rémségeket, nem csak sejthetjük, hogy mifélék is lehetnek azok. Ez egyeseknek talán elrettentő lehet de nem annyira zavaró. Az már sokkal inkább, hogy a film utolsó felében majdnem öt percenként kapunk egy-egy rémalakot az arcunkba, ráadásul véleményem szerint nincsenek ezek annyira jól kidolgozva, hogy jó ötlet lett volna ennyit mutogatni őket. Magyarul igen szar a CGI. Szerencsére a para-faktor nagyjából jól működik. Meglepően ijesztő film lett a Grave Encounters, dacára annak, hogy rengeteg helyről lop. A rögzített kamerás felvételek a Paranormal Activity filmeket idézik de a fürdőkádas jelenet is egy az egyben koppintja a [•REC]² hasonló jelenetét. Még jó, hogy a film hozza az elvárt szintet és helyenként tényleg képes a frászt hozni a nézőre. Vannak benne baromságok, némelyik szereplő irritálóan hülye de a műfaj kedvelőinek bőven vállalható esti kikapcsolódás.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr9612576819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása