Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

The Babysitter (2017)

2017. október 16. - -Britpopper-

A Netflix Halloween közeledtével rágyúrt a horror műfajra, és bár a babérokat egyértelműen a Stranger Things fogja learatni, addig alapozásnak pont megteszi a horror-vígjáték kategóriában fürdőző, bájosan véres The Babysitter.

the-babysitter-poster.jpg

Cole (Judah Lewis) igazi geek srác, aki A-tól Z-ig ismeri a legnagyobb sci-fi filmeket és sorozatokat, viszont a suliban nem igazán vannak barátai, és még a helyi suttyó, dagi feka srác is állandóan szivatja. Azonban szerencséjére ott van neki a döglesztően szexi Bee (Samara Weaving), aki azon kívül, hogy Cole állandó babysittere, egyben legjobb barátja is. Ketten remekül elszórakoznak minden egyes alkalommal, mikor Bee átmegy a srácra vigyázni, viszont a legutolsó ilyen alkalom nem várt fordulatot vesz. Az éjszaka közeledtével ugyanis Cole kioson a szobájából, hogy meglesse, mit csinál Bee odalenn. Meglepődve látja, hogy a csaj nem egyedül van lenn, hanem áthívta néhány haverját és éppen Felelsz vagy Mersz? játékot játszanak. Eközben Bee-ről nem csak az derül ki, hogy ha a helyzet úgy kívánja, bármikor percekig nyelvez egy másik lánnyal, hanem az is, hogy egy kegyetlen gyilkos. Miután a szerencsétlen Samuel fejébe két kést állít - ez nem spoiler, benne van az előzetesben -, elindulnak az emeletre, hiszen sötét rituáléjuk beteljesítéséhez egy ártatlan vérére is szükségük van. Cole pedig éppen kapóra jön nekik. Igen ám, de a srác sem most mászott le a falvédőről, és igyekszik meglépni az elmeroggyant tinik - főleg Bee - elől.

netflix-the-babysitter.jpg

Horror-vígjáték műfajról lévén szó, felmerülhet, hogy a film mennyire vicces? Nos, szerencsére maximálisan. A poénok ülnek, én magam is hangosan felröhögtem egy-egy jelenet alkalmával, legtöbbször azért, mert a cselekmény teljesen feje tetejére állítja az alapszituációt. Mint például mikor Cole magához tér megkötözve egy székben, és a gyilkosokat meglátva az az első kérdése, hogy az egyikőjükön miért nincs póló. Vagy amikor ez a póló nélküli végigkergeti szerencsétlen srácot a kerten, majd mikor elkapja és ki akarja nyírni, meglátják hogy a dagi feka srác tojással dobálja Cole-ék házát, erre pedig elengedi és odaküldi, hogy legyen férfi, mutassa meg, hogy nem fél. Abszurd jelenetekkel van teli a film és bevallom őszintén, nekem ez piszkosul tetszett. Horror terén nem az ijesztgetésekre bazíroztak, hanem a gore elemekre. És azokból akad is pár nagyon véres, de a legtöbbször ezek is humorforrásba torkollanak (lásd: a mellen lőtt pom-pom lány agonizálása). A sztori persze egyszerű, mint a faék. De ezt felfoghatjuk tisztelgésként a '80-as évek mainstream horrorfilmjei előtt, melyek története bőven elfért egy A4-es lapon. Itt a babysitterről - és díszes kompániájáról - derül ki, hogy rosszban sántikálnak, és a házban egyedül maradt srácnak menekülnie kell az életéért. Nem egy Oscar-esélyes forgatókönyv, de működik. Az első gyilkossággal felpörögnek az események és onnantól nincs megállás a végéig.

A rendező McG - neki köszönhetjük a szerintem egyébként klassz Terminátor: Megváltás-t is - pörgős, véres és humoros filmet dobott össze a Netflixnek a The Babysitter képében, amit horror-rajongóknak vétek lenne kihagyni így az őszi szezonban. Nem lesz ott az év legjobbjai között, de esti kikapcsolódásnak abszolút tökéletes.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr5212993114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása