Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Árnyak tánca a naplementében

2012. május 30. - -Britpopper-

Nyakunkon a nyár. Megannyi új emlék várja, hogy elménkbe költözhessen. Sokan szidják a nyarat, az utóbbi évek 40 fok feletti hőmérsékletei apropóján nem is ok nélkül. De mi az amit a nyár nyújtani képes? Mi az amiben különbözik a többi évszaktól? Az ősz és a tél a borongós, csapadék áztatta évszakok testvérpárja. A tavasz már meglegyint a hamarosan érkező jóidő első szeleivel, azonban a nyár azon évszak amikor kiteljesedik minden. Gyönyörű zöldbe burkolóznak a fák és megannyi színes virág szegélyezi utunkat amerre csak járunk. Árnyak táncolnak. Ülj le egy percre a kanapéra és húzd el a sötétítő függönyöket. A naplemente mikor a küszöbön toporog, pajkos árnyak táncával köszönt. Narancssárga fényben úszik a szoba. Odakint pedig édes virágillat terjeng, madárcsicsergéssel kísérve. Olykor hatalmas viharok jönnek de amilyen gyorsan érkeznek, olyan gyorsan távoznak is. Nyár. Csodálatosan szép évszak. Érzem, már az utcasarkon jár.

SummerSolstice.jpg

Budapesten a nyár sokaknak abból áll, hogy lehet menni fesztiválozni, meg strandra aszalódni a napsütésben. Ez is néhány alternatíva de ugyanakkor lehet menni kirándulni is nagyokat és nem feltétlenül kell holmi Sziget fesztiválra elkölteni a félretett pénzünket. Jómagam is max. egy napra megyek majd, de akkor is csak beugrom aztán takarodok is elfele onnan. Nincs nekem bajom a Szigettel, csak szerintem az már sokkal inkább lett a külföldiek játszótere mint igazi kuriózum. Ebbe most ne menjünk bele mélyebben. Szóval a strandok meg naná, hogy ilyenkor csinálják a legnagyobb forgalmat. Jó, ha 10 cm hely van két izzadt test között és persze a lángos (hagymás tejfölös az igazi!) meg a sör is jól fogy eme évszak alatt. Június, július lemegy, utána a fagylalt árus ősszel meg új verdával dönget az utcában. Fagyi. Ezer féle/fajta van már de a legjobb szomjoltó az még mindig a citrom. Valahol láttam rágógumisat is. Fúj, őrizzük már meg a fagylalt tisztaságát ha kérhetném! Mindegy, egy szó mint száz, ilyenkor lenne jó valami magánstrandot üzemeltetni. Szépen meggazdagodhatna belőle az ember. Én amúgy az uszodát mindig is jobban preferáltam mint a strandokat de majd meglátjuk idén hogy s mint lesz. Csak azt tudom, hogy itthon dögleni egészen biztosan nem fogok. Majd ha nyugger leszek és nyáron is a kiskertemet kell gondoznom mert az asszony a piacra ment, talán akkor lébecolok majd a muskátlik és sárgarépák között (ha nagyon meleg lesz, majd leheveredem pihenni egy ribizli bokor alá...) de addig inkább csak aludni járok majd haza a nyár folyamán.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr454554789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása