Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Újabb médiaszenny: ValóVilág 6

2014. január 19. - -Britpopper-

Egyáltalán nem vagyok biztos benne de ha jól tudom, vasárnap szokott menni ez a gány műsor ergo indokoltnak éreztem épp ma kitenni eme cikket (majd javítsatok ki ha ma mégse lesz VV6). Szóval ValóVilág. Méghozzá ValóVilág 6 mert most épp ez a friss és ropogós. Az a helyzet hogy én egyáltalán nem tudtam hogy elindult hiszen – mint sokan tudjátok – évek óta nem nézek tévét, az interneten is csak híreket + blogokat olvasok, bulvárt sosem. Már az elején látatlanba megmondtam hogy mire fog épülni ez az évad is: kúrógépekre meg könnyűvérű kurvákra. És lám, a Facebook hazai üzenőfalait bejáró cikkek és kiírások alá is támasztották eme teóriámat. A ValóVilág 6 újfent egy igénytelen, alpári bunkókból és olyan sötét hülye picsákból álló társaságot verbuvált össze hogy ha ezeket valaki kiteszi egy lakatlan szigetre két napra, éhen halnak. Sajnos nem tudom megérteni hogy kiket ''szórakoztat'' ez a műsor. Oké, azt értem hogy ha az emberek hazaesnek este holtfáradtan a munkából akkor valami olyasmit akarnak nézni a tévében ami kikapcsolja az agyukat és röhöghetnek rajta néhányszor. De szerintem ez a műsor abszolút kevés az ilyesmihez. Azon nem igen lehet röhögni hogy a tévében egy csapat szellemi fogyatékos épp egymást basztatja mert az egyikük ellopta a cigit (?) az asztalról. Különben is: miért jó más életét nézni? Aki erre fanyalodik annak nincsen saját szociális élete? Vagy annyira unalmas hogy másét kell néznie? Nem értem. El akartam hordani ezt a műsort a picsába, aztán rájöttem hogy Hozé úrnak van igaza és a ValóVilág 6 csak kielégíti a mai magyar fiatalság igényeit. Pontosan annyira alpári és igénytelen amennyire ők (persze tisztelet a kivételnek). De már a kezdetektől fogva ez volt jellemző erre a szériára. Csak akkoriban még senki nem dobálózott a lakókra olyan szélsőséges kifejezésekkel mint például ''olcsó plasztik-kurva'' avagy ''gyúrós agyhalott zombi''. Amikor a VV – és vele együtt ez az egész reality-dolog – elrajtolt hazánkban, külföldön már épp a reneszánszát élte. Amikor itt újra felkapott lett pár év kihagyás után, külföldön már rég lecsengett a nagy reality-láz. De legalább az ország megismerhetett néhány olyan ''celebet'' akikre aztán kurva büszkék lehettünk. Önjelölt bohócok szabadultak be a köztudatba akik olyan sötétek voltak hogy ha elrepült a válluk felett egy holló, az emberek azt hitték hogy villámlott. Némelyik később botrányaival hívta fel magára a figyelmet, egyesek pedig zenei karrierbe kezdtek (képzelhetitek milyen eredménnyel). És időről-időre újabbak lépnek helyükre. Most épp a 6. évad szereplői. Akikről fogalmam sincs kicsodák, de nem is érdekel. Aki egy ilyen műsorba elmegy szerepelni, annak valami nincs teljesen rendben az agyával. Feltűnési viszketegség? Könnyen lehet. Viszont a legnagyobb baj tényleg az hogy minderre van egyáltalán igény idehaza.

20140116vv6-valo-vilag2.jpg

"Hurrá, végre az egész ország egy ostoba libának bélyegezhet!"

Kérdem én: miért? Miért ne lehetne éppenséggel akkor már valami értelmes műsort is nézni a varázsdobozban hogyha már csak azért is be kell kapcsolni naponta? Vannak például olyan műsorok amikből még tanulhat is az ember. Nem a szájbavert RTL Klub meg TV2 híradókat kell nézni ahol fontosabb hír az hogy kispanda született egy Kínai állatkertben mint az hogy Közép-Afrikában újra felütötte fejét a kannibalizmus. Miért kell a népnek az igénytelen szar? Kiket szórakoztat az hogy mások életébe nyerhetnek bepillantást? Jövőre csinálok egy online reality-t aminek ''Nyam-nyam-nyam'' lesz a címe és arról fog szólni hogy hipercuki kis dzsungáriai törpehörcsögöket költöztetek be egy szépen berendezett szobába és napi 24 órában online lehet őket bőszen bámulni amint épp kétpofára tömik magukba a szotyit. Sőt, majd szavazni is lehet (persze emelt díjas sms-ről) hogy este répát, karalábét, almát, körtét, avagy uborkát adjak-e nekik. A befolyó milliókból pedig majd fejlesztem a ''villát'' és veszek bele nekik egy mókuskereket is. Mert tulajdonképpen a sok agyhalott zombi ugyanezt nézi a ValóVilág apropóján, csak épp emberekkel, tévében, és nagyobb PR-kampány közepette. Az iskolában a minap megkérdezte néhány ötödikes hogy nézem-e a ValóVilágot? Mondtam hogy nem. Kérdezték hogy akkor az Éjjel-nappal Budapestet nézem-e? Szintén nem. De erre már visszakérdeztem hogy ti miért nézitek? Egyikőjük sem tudott logikus magyarázatot adni. Ez a műsor csak úgy van. Igénytelen emberekről szól, igénytelen embereknek. Aki annyira igénytelen hogy az igénytelensége már oly igénytelen hogy az ilyesmi őt szórakoztatja, ám legyen. Nézze csak bátran, vihogva, az agyát aranytálcán kínálva az agymosó médiának. Mindenki más inkább olyan műsort keressen magának amiből esetleg még tanulhat is. A többiek meg kurvára be se kapcsolják a varázsdobozt inkább.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr635770092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása