Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Röviden: Stranger Things I 3. évad I

2019. július 07. - -Britpopper-

stranger-things-3-everything-we-know-1.jpg

Itt-ott minimális spoilerek előfordulhatnak!

Nagyon szépen látszik már, hogy mekkora hype övezi a sorozatot mostanra, lassan kvázi a Trónok harca szintjéig jut el, és ezt érezhetően a készítői is pontosan tudják. A látvány önmagáért beszél, a díszletek, a ruhák, a környezet (a pláza remek ötlet volt!) csak úgy árasztják magukból a '80-as évek hangulatát, a CGI pedig az egyik legjobb, amit sorozatban mostanában láttam. Ismét jól eltalált lett a zeneválasztás is: a Madonna, Wham!, Cutting Crew, Don McLean, vagy épp a záró Peter Gabriel dalok mindig a lehető legjobbkor csendülnek fel, a Never Ending Story átiratnak pedig külön örültem, mert nagyon szeretem az eredetit. Tetszett, hogy Billy végre nagyobb szerephez jutott, ahogy tetszett Robin behozása is, aki végre kiegészítette Steve kissé egydimenziós, szépfiú karakterét. Egyedül akit nem tudtam hová tenni, az Hopper volt. Őt a korábbi, csetlő-botló apa-szerepből konkrétan egy már-már idióta szintjére degradálták, aki még mindig előbb üt, mint kérdez, de két csetepaté között fullba nyomja a kretént. Kicsit sajnáltam, hogy Nancy és Jonathan szerelme nem lett jobban kibontva, de ők még így is messze érdekesebbek voltak, mint a papírmasé Lucas és a kicsit már érdekesebb Max. Illetve örültem volna, ha Mike és Eleven kapcsolata is nagyobb szerephez jut, de épp Hopper és Joyce miatt ők is háttérbe szorultak.

Mindezek ellenére nem mondanám, hogy nem tetszett az évad, sőt, nekem pont azt hozta, amit elvártam tőle. Volt itt misztikum, gonosz oroszok ("Evil russians!"), sci-fi- és némi test-horror, egy érdekes fő-sztori, és egy baromi látványos finálé, amihez foghatót tényleg nagyon ritkán látni sorozatban. Kifejezetten várom a negyedik évadot, már csak a stáblista utáni jelenet, illetve a vélhetően Tótágasban rekedt Hopper miatt is, és nagyon örülök neki, hogy hiába örvend egyre nagyobb népszerűségnek, a Stranger Things még mindig képes hozni a kötelezőt, még akkor is, ha az első évad szintjét már nyilván nem fogja megugrani soha. Korrekt lett a harmadik szezon, jöhet a folytatás!

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr9014929834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása