Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Pleasure (2021)

A pornózás árnyoldalai

2022. június 24. - -Britpopper-

281725857_5102930256457470_1195994625721475093_n.jpg

Linnéa (Sofia Kappel) Svédországot hátrahagyva Los Angelesben próbál szerencsét, méghozzá a pornóiparban. Legnagyobb álma, hogy ő lesz a következő nagy pornósztár, ezért Bella Cherry néven próbál minél népszerűbb lenni. Igen ám, de ahhoz, hogy valaki sokra vigye ebben a szakmában, elég meredek dolgokat is be kell vállalnia, és Linnéa ezekbe már nem akar belemenni. Viszont hamar rájön, hogy álma beteljesüléséhez le kell vetnie nem csak a ruháit, de az emberi méltóságát is, és alászállni a pornó legmélyebb, legmocskosabb bugyraiba. Útja során új barátokra (sőt, kvázi egy új családra) tesz szert, megismeri belülről a felnőttfilmek világát, a benne dolgozókat, és saját magát is.

Magával a pornóiparral azért nem sok film foglalkozik mostanság, ellenben a dokuk eléggé felkapták pár éve (lásd: a netflixes Hot Girls Wanted), a Pleasure pedig kendőzetlenül mutatja be a forgatásokat, a belső viszályokat és a semmiből szövődő barátságokat. A stáb nagyrésze valódi pornószínészekből és színésznőkből állt, szóval a Pleasure meglehetősen "hiteles" ilyen szempontból. Talán a legérdekesebb pontja a filmnek, hogy tökéletesen adja át, hogy bizony ez is egy munka. Például a legdurvább, a nőket konkrétan tárgyként kezelő és másodpercenként valamilyen módon megalázó videók forgatására szakosodott stábnál felvétel közben a színészek egyetlen másodperc alatt ki tudnak jönni ebből az ocsmány, gusztustalan karakterből, ami egészen szürreális élmény. Viszont én Linnéa karakterét nem voltam képes megérteni. A céljai és a döntései egyszerűen nincsenek egy hullámhosszon, és olyan, mintha csak vágyna az amerikai álomra, de igazán - ennyi követelmény árán - sosem akarja elérni. Persze ez csak az én véleményem. Leginkább azoknak tudom ajánlani a Pleasure-t, akik szeretnének egy bepillantást a pornóipar kulisszái mögé. Mondjuk arra fel kell készülni, hogy - stílszerűen - nem lesz egyszerű menet.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr9517862053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása