Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

This War of Mine tippek-trükkök

2014. december 31. - -Britpopper-

this_war_of_mine_feature.jpg

Nemrég Jimmy barátom írt egy kis segítséget az általam év játékának kikiáltott This War of Mine-hoz, ezt szeretném közzétenni most. A játékban ugyebár a fő szempont a túlélés (bármilyen áron), lootolással és craftolás teli mindennapjainkat pedig csak nehezíti a random generált események sokasága (például betörések, megbetegedések, depresszió, etc.) de a háború vége felé közeledvén beköszönt a Tél is aminek igen nagy szerepe lesz a túlélésért folytatott harcban, hiszen a zord időjárás és a fagy még nagyobb teherként nehezedhet vállunkra, emiatt pedig szinte végig a fejünk felett lebeghet Damoklész kardja. Az alábbi néhány jó tanács segítségül lehet bárki számára, íme hát:

Tippek-trükkök:

 

  • Új játék kezdetekor próbáljuk meg a játékból „kihozni” hogy a kezdő karaktereink Pavlev, Marko és Bruno legyenek. Ha nem őket adja a játék, lépjünk ki a menübe, majd újra kattintsunk az új játék gombra.

  • Az első este tuti, hogy nem fogják a rejtekhelyed megtámadni, úgyhogy nyugodtan küldj mindenkit aludni.

  • Markora nagyon vigyázzunk. Tapasztalt fosztogató, és nagyon gyors (azért nem annyira, mint Pavlev). 15 slot van az inventoryjában, míg a többieknek 8 és 12 közötti (kivéve Borisz, akinek 17, de ő túl lassú).

  • Ha egy karakterünk megsérül, szerezzünk neki minél több kötszert és lássuk el étellel bőven. Ne feledjük, hogy mindig ágyban kell lennie, mert a túlterheléstől felnyílhatnak a sebei, és a kötést mindennap újra kell kötni.

  • Legyél dohány- és szeszgyáros! Egy idő után a cigaretta ritka és értékes áru lesz a városban. És ha van neked némi cigid, azonnal jó bizniszt csinálhatsz. Nem beszélve az alkoholról, amit a szeszlepárlóval gyárthatsz (barkácsasztalnál választható ki)[szükséged lesz esővíz gyűjtőre is [szintén barkácsasztal] valamint szűrőre [filter] [szintén barkácsasztal]]. A cigarettához a „Herbal Workshop”-ra lesz szükséged (az ikonja egy kis tál, benne egy klopfolóval [a barkácsasztalnál választhatod ki].

  • Amint lehetőséged van rá, csinálj egy rádiót, mert előre értesülni fogsz a fontos hírekről (időjárás, miből van hiány a városban, hol harcolnak a katonák és az ellenállók egymással). Nem beszélve arról, hogy zenét is hallgathatsz rajta.

  • Amint sikerül elég anyagot összegyűjtened, csináld meg a barkácsasztalnál az esztergapadot, amelyen csinálj ásót és feszítővasat. Előbbivel a törmeléket távolítod el az utadból, utóbbival pedig álkulcs nélkül törheted fel a zárakat. De vigyázz! Ha este mások által lakott helyen törsz fel egy zárat, akkor a zaj odavonzza őket, és akár meg is hallhatsz.

  • Ha mások látogatják meg hajlékunkat szállást kérve, akkor a jelentkezők közül csak Boriszt, Romant és Katiat vegyük fel. Roman nagyon jó harci kiképzésen esett át. Katia profi kereskedelmi képességekkel bír, így az árustól (aki 2-3 naponta keres fel minket) kevesebb dolgot kell adnunk a kereskedés alatt ugyanazokért a cuccokért. Borisz pedig… öö.. nos, a leírása szerint:”Erős, de lassú”…Magyarul: „Nesze fiam baszd meg! Itt egy tank!”. Ő arra jó, hogyha már Markoval vagy Romannel kipucoltuk a mások által lakott helyet, de még vannak cuccok, amiket hazavinnénk, akkor Boriszt küldjük érte, mert 17-es (!!!) slotja van. Viszont lassú.

  • Ha egy új helyszínre megyünk, az első elénk kerülő átvizsgálható helyet ne fosszuk ki teljesen. Inkább vigyük oda felesleges szajrét, hogyha legközelebb jövünk, akkor csak azt az egy helyet kell meglátogatnunk.

  • Minél előbb csináljuk meg a kazánt és upgradeljük a legmagasabb szintre. A tél mindenképp meglátogat minket és eléggé vacak lesz majd kaja helyett a hülye fáért, gyújtósért rohangálni.

  • A gáztűzhely ideális lehet, ha már elég nyers kaját gyűjtöttünk össze (ikonja: csonton egy kis nyers hús). Megfelelő szintre frissítve és némi zöldség birtokában, akár kétfős ételt is főzhetünk rajta.

  • Csináljunk patkánycsapdát, hogy nyers húshoz jussunk. Szükségünk lesz egy aszalt zöldséghez (Ferlitzer), hogy működésbe hozzuk, majd 48 órát várnunk kell, hogy kapás legyen.

  • Túl sok embert öltél? Hát ez bizony cumi, szegény fosztogatód nagyon levert és összetört teljesen. Nincs megoldás. Vagy talán mégis? Itasd le alkohollal, így másnapra elmúlik a baja. De vigyázz, nehogy elkóboroljon részegen, mert soha többé nem látod!

  • Ha Marko megsebesült, használd Pavlevet addig, amíg felépül. Ha már Roman tag, akkor ő helyettesítheti. Boriszt, csak már ellenségtől „kitakarított” helyre küldd.

  • Túlerő esetén érdemes csapdába csalni a fegyvereseket. Ehhez a lőfegyvered mellé szükséged lesz késre, vagy feszítővasra (a lapát nem olyan hatásos, próbáltam). Csapj nagy zajt (kezdj feltörni valamit, vagy futkorász), majd búj fedezékbe, a lényeg, hogy az őr a fedezéked előtt menjen el. Ha jól csináltad, amikor előtted megy el, te lesújthatsz rá, így ez által nemcsak megölöd, de ha elteszed a fegyvereidet, még az őrök megérkezése előtt átkutathatod és magadhoz veheted a fegyverét (sokszor nagyon jó fegyverhez és sok lőszerhez juthatsz (például Kalasnyikov vagy Vadászpuska [Remington-870]).

  • Mindig segíts a szomszédoknak. Ha valamit kérnek, küld a legszükségtelenebb tagot. De ne segíts az ellenállásnak és a katonaságnak. Cserébe a szomszédok tisztelni fognak és némi ajándékot hoznak.

  • Ágyból mindig egyel kevesebbet csinálj. Ha hárman vagytok 2 elég lesz. Amíg ketten alszanak, egy dolgozik, majd amint az egyik felébredt, csere.

  • Amikor este elmész fosztogatni, akkor figyeld az órát, nehogy kifuss az időből. Hajnali 5 után az embered túlkésőn fog hazaérkezni, de akár annak az esélye is fennáll, hogy lelövik a mesterlövészek, vagy a banditák végeznek vele, ezért hajnali 3-kor már indulj a kijárathoz.

  • Lesz olyan időszak, amikor a nem fogsz tudni elérni egy adott helyet a túl sok hó, vagy éppen az egymással harcoló katonák és lázadók miatt. Ezért a játék első heteiben csak akkor menj esténként másik helyszínre, ha már az előző helyet kipucoltad.

  • FIGYELEM! Ha egy helyen végeztél az összes ellenféllel, akkor 3-4 napod van, hogy minden cuccot összegyűjts, amíg a többi fosztogató rá nem jön, hogy semmi sem gátolja őket, hogy teljesen kiürítsék a helyet.

  • Összesen 40 darab elektromos diódára lesz szükséged, hogy felépíts minden eszközt, amit felajánl a játék neked. 30-al már túl lehet élni a háborút. Ezeket még véletlenül se add el a kereskedőnek, mert baromi ritkák! Mégha feleslegesek is éppen, akkor is tartsd meg őket.

  • Amíg nincs golyóállómellényed, ne keveredj tűzharcba az ellenséggel, mert csak megsérülsz és a legrosszabb esetben ott hagyhatod a fogad.

  • Amikor a banditák elkezdenek fosztogatni, minden éjszaka 2 ember őrködjön.

  • A feszítővas, az ásó és a fejsze fegyvernek számít, ha fosztogatók ütnek rajta a rejtekhelyeden. A fűrész és az álkulcs nem!

  • Ha már elérhető számodra a kórház mindenképpen menj el oda a sérült vagy beteg túlélőddel, mert ingyen meggyógyítják őt.

  • Amint lehet, csináld meg a lyukak betömését a házadon, mert a fosztogatók nehezebben tudnak bejönni és kisebb az esélye, hogy bármit ellopjanak.

  • A kereskedő, amikor meglátogat, délelőtt 11 és 12 között fog érkezni.

  • Érdemes a játékot másodjára is végigjátszani, mert új karaktereket választhatsz kezdéshez, valamint egy új rejtekhelyet is kapsz.


Bizonyos helyszínek, amelyek a frissítések alatt megváltoztak:

Sniper Junction (1.0 – 1.1.1 + újra megjelent az 1.2.1-ben) / Marketplace (1.1.3 - )

A rajongók kérésére az extra nehéz, rejtett mesterlövésszel rendelkező Fő térből egy kicsi Piacot csináltak, ahol tudunk ételt, kötszert és nyersanyagot vásárolni. Az 1.2.1-es verzió óta változó, hogy melyik helyszínt kapjuk.

Shelted School (minden verzióban)

Mindig vannak benne civilek, de van, amikor a játék lázadókkal is tarkítja a palettát. Így téve nehézzé ennek az alkatrészekben és fában gazdag aranybányának a kifosztását. Az 1.2.1-es patch óta változó, hogy melyik felállást kapjuk.

Ruined Villa (minden verzióban)

A régi beomlott villa szintén változékony a játékban. Egyszer az elejében dezertált katonák mászkálnak, máskor a másik végében egy nemesi család lakik benne. Egy dolog viszont biztos: Egyikkel sem jó ujjat húzni.

 

VÉGEZETÜL PEDIG A LEGFONTOSABB!

Van egy alternatív megoldás arra, hogyan mentsd meg a karaktereidet a haláltól. Amikor meghal a karaktered például fosztogatás közben este, akkor azonnal nyomj Alt+F4-et, amint meg jelenik a „<Karaktered neve> is dead” felírat (például „Boris is dead”). Miután visszalépsz a játékba és betöltöd a mentett állást, a játék az előző reggeltől fog folytatódni és a karaktered életben marad.

 

Ezzel a néhány tippel reméljük kicsit megkönnyítettük a játékosok túlélésért folytatott harcát, a különféle szituációkban érdemes mindig mérlegelni hogy megéri-e nagyobb kockázatot vállalni a kecsegtető felszerelés érdekében hiszen elég egy rossz lépés, egy óvatlan mozdulat és máris halottak vagyunk. Érdemes az első hetet fejlesztgetéssel tölteni, ha a 10. napra már fegyverünk is van, az remek! Őrizzük meg. Hozzáteszem: egy konyhakés is fegyver. Lesből támadva igen hasznos. Ha pedig csak egyetlen fegyveres katonát/szakadárt ártalmatlanná tudunk tenni vele, nyert ügyünk van hiszen a hullát kifosztva magunkhoz markolhatjuk a lőfegyverét. Abba pedig már csak lőszert kell szereznünk (akár vennünk) és ha nem rambózunk be mindenhová akkor az egyetlen ellenfelünk utána csupán az idő lesz. Eredményes lootot és sok sikert kívánunk!

-Brit- & Jimmy

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr667022059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása