Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Watcher (2022)

Valaki figyel

2022. július 09. - -Britpopper-

287761420_5192372040846624_3200941574439369049_n.jpg

Julia (Maika Monroe) és Francis (Karl Glusman) hazaköltöznek a pasas szülővárosába, Bukarestbe. Juliának nagyon más az egész közeg, de igyekszik beilleszkedni, és még románul is elkezd tanulni, hogy boldoguljon a mindennapi életben. Valami azonban nem stimmel. A szemközti panel felső emeletének egyik szobájából valaki figyeli őt. A kezdeti kényelmetlen érzés később félelembe, majd paranoiába csap át, amint Julia már az utcán is ezt a különös alakot látja mindenhol. A hab a tortán, hogy a városban tevékenykedik egy The Spider névre keresztelt, brutális sorozatgyilkos is, aki kifejezetten fiatal nőkre vadászik. Julia élete is veszélyben lenne? Vagy az egészet csak beképzeli magának?

Watcher bizony az utolsó percekig képes bizonytalanságban tartani a nézőt, és ehhez nagyszerű színészek asszisztálnak. Maika Monroe az It Follows (Valami követ) óta radaron van nálam, Karl Glusmantól pedig igazából elég megnézni a Gáspár Noé -féle Love-ot, hogy tisztában legyünk tehetségével. A rendezői székben az a Chloe Okuno ült, aki a V/H/S/94-be is besegített (volt szó a filmről tavaly, én speciel imádtam), az egész pedig egy Shudder + IFC Midnight koprodukció, ami nálam már eleve dupla ok a megnézésre. Ez egy remek thriller, amiben még Hitchcock (Hátsó ablak) és Polanski (Téboly) is megidéződik. A vége egy kissé elkapkodott, de összességében nekem nagyon tetszett, és baromi jól átadja, hogy ha kellően szorong valaki, akkor egy délutáni séta, vagy egy szupermarket is lehet vérfagyasztó.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr417878453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása