Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

A Hónap Vásárlója

2012. július 05. - -Britpopper-

Ez a jelző még a múltkor fogalmazódott meg bennem, amikor épp a Tesco előtt ment el a busz amin ültem. Arra gondoltam, milyen lenne már ha havonta választanának egy Hónap Vásárlóját, mondjuk olyan alapon, hogy számításba veszik mennyit fizetett avagy mennyire takaros a kiscsalád. Mondjuk olyan lenne ez az egész mint a Hónap Dolgozója cím a különféle munkahelyeken. Kicsit már futurisztikus lenne, az biztos. Néha elmerengek azon is, hogy vajon 50 évvel ezelőtt ilyennek álmodták-e meg az akkor élő emberek ezt az időszakot, amelyben most mi élünk. 2012 áll most a naptárakon. Ki gondolta volna régebben, hogy manapság már elfér több száz zenei album egy kis pendrive-on? Ki gondolta volna, hogy 3D-ben nézhetünk majd mozi és tévéműsorokat? Ki gondolta volna, hogy az internet olyannyira eluralkodik majd, hogy a mai emberek bizonyos rétege a fél életüket ott élik majd le? Online játékok, online vásárlás, online szex. Satöbbi, satöbbi. Eléggé megváltozott már a világ. Csak éppen nem tűnt fel nekünk, akik benne élünk. Miért nem? Mert haladunk vele és teljesen természetesnek vesszük például a technika ilyen rohamos fejlődését. 100 év múlva viszont röhejesen fog majd hatni ez a technika is. Már ha lesz még itt élet 100 év múlva. Hiszen a bolygó folyamatosan pusztul, mint tudjuk. Most is olyan hőség van odakinn amely több évtizedes melegrekordokat döntöget meg. És nem csak Magyarországon, hanem világszerte. Szóval igen érdekes lesz itt az elkövetkezendő pár száz év. De éljünk inkább a jelenben! Tombol a kánikula, hőségriadó, extrém erős UV-B sugárzás. Durva izzadságszag a buszokon, még durvább leégések a strandokon. Szépen közelítünk valamiféle anti-utópia felé, amely szinte mindenki életébe hozni fog majd némi változást. Kérdés csupán az, hogy pontosan mikor is. De amíg erre várunk, addig élvezzük ki maximálisan az életet! Nyár van, tehát kiránduljunk nagyokat (lehetőleg víz mellé), kettesével zabáljuk a fagylaltot és kerüljük az erős napsütést, mert jelenleg olyan állapotok uralkodnak odakinn, hogy az ember akár 10 perc leforgása alatt is leéghet. Üdítő legyen mindenkinél, ez alapfelszerelés ilyenkor. Bejegyzés végére kép:

cherry_cup_by_puppetsan-d53o39c.jpg

Falnád, mi?

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr514630838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SivatagiRóka 2012.07.05. 22:41:01

Ezt a savanyú szart?! Dehogy falnám...

coci45 2012.07.10. 09:02:54

Én is falnám! :D
Én nagyon ki se megyek a szobából,hiszen kint meg lehet sülni...utálom ezt a meleget!(most nem Sp-re gondoltam.)

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2012.07.10. 19:42:33

@coci45:

Én sem szeretek ilyenkor császkálni jobbra-balra. Ma például volt egy kis eső reggel, mindenki örült is a melóhelyen hogy végre itt az enyhülés. Aztán délutánra ugyanolyan kánikula lett megint mint az elmúlt napokban. :-/

coci45 2012.07.11. 16:34:49

@-Britpopper-:
Jó lenne már egy kis enyhülés hogy ne csak a ventillátor mellett keljen dögölni félmeztelen...
süti beállítások módosítása