Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Ryuk már a melóba is besegít

2016. március 23. - -Britpopper-

Tök jó dolog ez az online rendelés. Korábban csak magyar oldalakról rendelgettem össze mindenfélét, most már inkább Kínából szerzek be ezt-azt. Mint mondjuk ezt a Ryuk figurát, egyenesen Sanghajból. A Death Note volt az első anime amit végig érdeklődve néztem meg. Annyira magába szippantott hogy szinte egy hét alatt ledaráltam az egészet. Agyas kis anime ez a Death Note. Igényli a maximális odafigyelést. Jobban is tettem hogy egyben daráltam le az egészet, hiszen rengeteg apró részletre kell figyelni. A True Detective volt hasonló nálam. Ott is annyi név, múltbéli esemény és apró részlet került napvilágra, hogy muszáj voltam egyben is megnézni az összes részt. Bár többen is mondják, hogy az a sorozat is inkább működik egy 8 órás filmként, mintsem sorozatként. Hát a Death Note is pont ilyesmi. Megkívánja a kellő figyelmet. A Death Note globális sikere és a megjelenése után még évekig tomboló rajongás egyértelműen jelzi, hogy az alkotó duó egy jó ötlet megvalósítását vitte véghez megfelelően használt kifejezőeszközökkel, így minden adott volt ahhoz, hogy világszerte gyorsan klasszikussá váljon. Ráadásul a Death Note-láz a hazai színtéren is gyorsan áldozatokra talált, köszönhetően annak, hogy a mangaverzió, az animesorozat (tévés sugárzásban és DVD-n kiadva), és az élőszereplős mozik magyar nyelven is hamar hozzáférhetővé váltak a nagyközönség számára. Természetesen a merchandising-ipar is gyorsan lecsapott a potenciális aranybányára, számos mutációját produkálva a halállistákon át a figurákig.

10268544_951278754955995_805231929354649496_n.jpg

Ja, és érkezik majd a 2011-ben bejelentett amerikai remake is, melyet Adam Wingard (The Guest, You’re Next) fog rendezni, és amiben a Csillagainkban a hiba sztárja, Nat Wolff játssza a főszerepet. Az R-besorolás bizakodásra adhat okot. Meglátjuk mi sül ki belőle. Én bízom benne hogy nem cseszik (nagyon) el, mégiscsak az egyik leghíresebb - és legjobb! - animéről van szó. Halállistás helyett várólistás.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr588508916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása