Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

The Twist – Live Through The Cool

Krúdy nyomában

2012. július 29. - -Britpopper-

twist-album-a.jpg

 

Kiadás éve: 2010

Kiadó: Alexandra

Műfaj: Alternative rock/Indie rock

Ezt hallgasd meg: Wintermen

 

2010-ben számomra ez az album lett az év legjobb magyar indie rock lemeze, még hogyha nem is teljes mértékben indie rock az, amit hallunk. A legnagyobb erénye a Live Through The Cool albumnak az, hogy bármikor képes jobb kedvre deríteni az embert. A hobbizenekarnak induló The Twist formáció felét a Heven Street Seven ''kreatív magja'' adja, vagyis Szűcs Krisztián énekes és Ábrahám Zsolt gitáros, de Ács Oszkár basszer (Amber Smith) és Szőcs Gergő dobos (Realistic Crew, Yonderboi) is szerepelnek benne. A zenekar az album dalaival új világot próbál teremteni, ami furcsa elegye a rock globális nyelvének és a huszadik század eleji pesti kávéházakat, vagy akár egy Krúdy novellát belengő meseszerű atmoszférának. A lemez zenei világa a kifacsart diszkótól, a 60-as évek beat zenéjén át a szikár rock and roll-ig igen széles skálán mozog – tény, hogy a zenekar a brit gitárzenét vette alapul, mikor az albumot készítették és ez a hangzásvilágban vissza is köszön.

 

5712515111_e095b8e680.jpg

 

A sokoldalú megszólaláshoz hozzájárultak Both Miklós (hegedű) és Márkos Albert (cselló) vendégművészek is, Sena pedig az Amateurs című dalban közreműködik. A The Good King Sigmund-ban egy Krúdy novella egy részét angolosították át a fiúk, a Watching The Good Life-ot pedig heavy rotációban játszotta az MR2 Petőfi Rádió is. A The Original már ismerős lehet, azonban ez az átdolgozott, The Twist -féle változat. A többi dal is teljesen rendben van – nem találni gyengét, vagy középszerűt közöttük. Szűcs Krisztián néha teljesen kiengedi a hangját (a Mayday-nél nekem még Bono jellegzetes orgánuma is beugrott), és az egész olyan, mintha a korai (angol nyelven előadott) Heaven Street Seven-t hallanánk. Előfordulnak pszichedeliába forduló dalok is, és az összeset belengi valamiféle jótékony, gyermeki báj. Ez az az album, ami engem bármikor képes jó (és még jobb) kedvre deríteni. Kevés magyar alternatív rockzenekarért rajongok, de ők állnak az első helyen. Itt pedig álljon most az albumról az én személyes kedvencem, a Wintermen:

 

Értékelés: 10/7

 

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr374685123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása