Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Együtt izzadunk

2012. augusztus 23. - -Britpopper-

A minap úgy esett, hogy pont ügyet kellett intéznem. Már fejben lejátszottam az egészet, a sorba állástól kezdve egészen addig amíg végre az én sorszámom következik, amikor hirtelen azon kaptam magam, hogy bizony még a busz sem érkezett be amivel oda tudnék menni a helyszínre. Fuck it. Közben meg erőteljesen 12:00 felé közelített már az idő ami ebben a hatalmas hőségben szerintem lazán lehetett vagy 36-37 fok. Erőteljesen izzadó egyének kezdték ellepni a megállót szépen lassan, amikor - derült égből villámcsapásként - egyszer csak feltűnt végre a várva várt busz. Azon nyomban fel is szálltam, még megfelelő helyet is találtam magamnak amelyet nem ért annyira az erős napfény. Előre örültem, hogy mivel új típusú buszról volt szó, várható, hogy hamarosan bekapcsol majd a klíma is. Hát nem ez történt. A busz már elindulni sem tudott a megállóból, sikeresen lefulladt a hőség miatt. Csoportos leszállás. Kis anyázás a BKV irányába majd újbóli várakozás a következő járatra. Mielőtt megérkezett, még figyelmes lettem pár elejtett mondatra amelyek megmaradtak emlékezetemben:

- Anyu, nagyon meleg van!

- Nem bírom ezt a hőséget!

- Bazdmeg, inkább menjünk másik busszal gyorsan!

Ezek amúgy holt átlagos beszélgetés-töredékek idén. Tavaly nem volt ennyire meleg. Tény, hogy még októberben is kora nyári meleg volt (jót mosolyogtam mikor december 31-én zéró hó mellett, napsütésben sétáltunk Budán...) és bizony a tél is jócskán elkésett de ekkora kánikula akkor még nem volt. Most pedig már az van, hogy sorra dőlnek meg a meleg-rekordok, a nagyobb csomópontokban vizet osztogatnak, a nyugdíjasok random elájulnak az utcán, a Nap meg annyira perzselő, hogy ha 11:00 és 15:00 között rövidtávú sétát tervezel mondjuk a haverodhoz aki a közelben lakik, akkor megérkezvén hirtelen azon kapod magad, hogy leégett a tarkód. Pedig valamit valamiért. Az ember mindig is előre tört minden téren. Megállíthatatlanul fejlődik az orvostudomány, az űrkutatás, a technikai vívmányok is hétről-hétre elkápráztatják a népeket. Gépek zakatolnak, gyárkémények pöfékelnek. Mindezt miért? Szükséglet kielégítése céljából. A profit is egyike ennek, hiszen szükség van a pénzre is, hogy az ember meg tudjon élni. De mik gurulnak le a futószalagról? Különféle produktumok, amelyek az egyén kiszolgálására jöttek létre. Ha körbetekintesz a szobádban, akkor egy csomó olyan dolgot láthatsz amelyek gyártási folyamataiba szerintem azelőtt még bele sem gondoltál. Mindent a vevőért - ez egy igen jelentőségteljes szempont manapság. Ha a vevőnek igénye van mondjuk a cseresznye ízesítésű új Coca Cola szénsavas üdítőitalra akkor megkapja. És nem érdekes hány erdőt/mezőt kell ledózerolni a gyár kiépítése, vagyis szebben fogalmazva: a cél elérése érdekében. Szóval nem szabad csodálkoznunk azon, hogy országszerte 40 fokos kánikula uralkodik, vagy hogy a hóra majd várnunk kell jövő márciusig. Az éghajlat el lett baszva, de pont az ember formálta ilyenné saját céljainak kielégítése érdekében. Globális felmelegedés, olvadó jégsapkák, kihaló állat és növénypopuláció, stb. Talán egy új kor hajnala ez. Mindenesetre én már azon sem lepődnék meg ha hamarosan beköszöntene az új jégkorszak. És nem, nem az idióta animációs filmre gondoltam.

city-vs-forest-nature-loading...please-wait-.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr234724293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása