Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

A természet lágy ölén

2013. február 08. - -Britpopper-

Azért örvendetes, hogy ma már egy fokkal jobb idő van mint a héten eddig volt. Végre kisütött a Nap is (na, nem mintha nem kedvelném a borongós időt) és bár még mindig nagyon hideg van, az embernek azért mégiscsak nagyobb kedve van ilyen időben bármihez is. Mondjuk jönni-menni, sétálgatni, kirándulni. Alapvetően ha tehetem, inkább gyalogolok. Persze a BKV havonta legombol több mint 10.000 forinttal (havi bérlet, naná) de valamiből nekik is meg kell élni, nomeg az új Alstom metró szoftverfrissítését is ki kell fizetni különben nem megy sehová. Az még mindig mosolyt csal az arcomra, hogy bár tavaly óta járnak ugyan ezek az új metrók, viszont még manapság is tapasztalok olyat, hogy az állomásra beérkező szerelvényre nem lehet felszállni mert próbajárat. Nem vicc, a minap három ilyen szerelvény is elment előttem, én meg csak álltam ott a többi utassal és nem értettük, hogy akkor tulajdonképpen mi a fene értelme is volt új metrókat vásárolni ha alig használhatják őket az utasok. Meg egyébként is, nekem annyira nem is tetszik ezeknek a belső kialakítása (kívülről nagyon szépek, szó se róla). Olyan kicsi az egész, alig lehet elférni egymás mellett. A reggeli csúcsban pedig ez gyilkos tud lenni. Bár ezt csak az érzi át igazán, aki szokott a reggeli csúcsban tömegközlekedni. Szóval ha tehetem, akkor inkább sétálok. Egyébként is nagyon szeretek sétálni. Ha pedig jó idő van, akkor főleg. Pestet már úgy ismerem mint a tenyeremet. Vannak szép, kevésbé szép és egyenesen ronda helyek de akadnak olyanok is ahová még nappal sem szívesen tér be az ember. Budán azért kissé más a helyzet. Itt még jócskán maradt a letűnt korok emlékéből ami leginkább a sok gyönyörű épületben, és macskaköves utcácskában nyilvánul meg. Itt speciel nagyon imádok mászkálni mert minden egyes utca tartogat valami látnivalót. Engem néha Prágára, avagy Bécsre emlékeztet (főként az építészeti stílusai miatt) de mindenképpen említésre méltó, hogy rengeteg műemlék és egyéb nevezetesség akad itt, sokszor egymástól csupán néhány méterre. Akkor ennyit Budapest méltatásáról, evezzünk kissé más, pszichedeliával kevert vizekre.

269354_152478261571718_1441989504_n.jpgSzeretném megvalósítani, hogy ha eljön a Tavasz (kicsit odébb van még, tudom) akkor majd összejövünk haverokkal, barátokkal, barátnőkkel és kiülünk valahová, a természet lágy ölére. Ez amolyan hippi-mentalitás de egyébként nagyon klassz. Szóval annyi a lényege, hogy keresni kell valami jó kis erdős részt (itt a fővárosban remek alternatíva lehet például a Normafa, avagy Hűvösvölgy) és benne letáborozni valahol, lehetőleg jó messze a város zajától. Beszélgetni, nevetgélni, alkalomadtán kicsit inni is. Persze csak mértékkel. Ez egyfajta életérzés. Amolyan "vissza a természetbe" dolog. Nem tudom a pszichedelikus (részben hippi) zenékkel hogy álltok, de én mostanában nagyon szívesen hallgatom őket. Legnagyobb kedvencem továbbra is az amerikai MGMT akiknek valamikor idén jelenik majd meg 3. albumuk. Véleményem szerint már most klasszikus zenekarról van szó akik nem félnek kacérkodni az elektronikával sem, és a különféle tudatmódosító szereket sem vetik meg. Ez egyébként nem baj, hiszen például a The Beatles is akkor írta a legjobb dalait amikor be voltak gombázva (vagy akármicsodázva...). Az MGMT zenéje már több mint művészet. Azt hiszem az lenne a helyes meghatározás, hogy dalaik konkrét ablakok különféle világokra amelyek drogok nélkül is láthatóak, átérezhetőek. Zenéjükbe belemerülve, belemélyedve, a hallgató kozmikus utazásban vehet részt és mindezt úgy, hogy közben ki sem kell mozdulnia a szobájából. Az általuk közvetített életmód nagyon fekszik nekem, ha magam is zenekaroznék (mondjuk ez a jövőben nincs kizárva) akkor biztosan hasonló zenét csinálnék én is. Egy videót azért megosztok tőlük, bár biztos vagyok benne, hogy sokan hallottátok már eme dalt:

Fantasztikus. Apropó, elgondolkodtatok már azon, hogy milyen szép szó is az, hogy "fantázia"? Szerintem hatalmas nagy előny ha az embernek van képzelőereje, bőséges fantáziája és nem rest ezeket felhasználni, mondjuk egy novella, avagy egy képsorozat elkészítésekor. És ha már képek, akkor beajánlanék hirtelenjében egy remek oldalt ahol temérdek remek képet lehet felfedezni (a fenti baglyos is tőlük származik) és mindegyiken el lehet időzni pár percet, már csak a tanulmányozásuk végett is. Nyugodtan lájkoljátok őket, egyre jobb alkotások kerülnek fel:

http://www.facebook.com/TheGre4tGigintheSky

Jó hétvégét mindenkinek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr465069071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása