Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Egy maroknyi nézettségért

2014. november 09. - -Britpopper-

Újra van Celeb vagyok, ments ki innen! realityvalóságshowműsor (?) az RTL-en mert valakinek eszébe jutott, hogy ideje lenne behozni a második etapot. Dunsztom sincs mikor volt ennek az első eresztése de biztosan volt (rémlik nekem egy dzsungelben maszturbáló Szőke kapitány, hmm...). Erről a műsorról annyit érdemes tudni, hogy összeszednek egy csapatnyi megélhetési celebek és elviszik őket külföldre – jelen esetben Afrikába – hogy ott aztán túléljenek. Nem, ez továbbra sem a Survivor magyar vonatkozása. Ez újabb teljesen felesleges, bugyuta műsor amely szépen a képernyők elé vonzza esténként azokat akiknek még mindig a Barátok közt jelenti a magyar televíziózás non plus ultráját.

405pentek03.png

"– Új szoknyám van. Most nyúztam meg érte egy gepárdot"

Az a gond ezzel a műsorral, hogy teljesen felesleges. Már eleve a celebeket is rosszul válogatták össze, hiszen ki a frász kíváncsi még a Bódi Sylvire vagy arra a VV Évára aki még akkoriban volt "sztár" mikor a VV szériát reboot alá vetették. Kit érdekel ma már Bea asszony? Apropó, Bea asszony. Durva, hogy ő és Győzike is kamerák elé mernek még állni a sikkasztásos botrányuk után. De ilyen téren nem kell messzire mennünk hiszen az új Celeb vagyok... műsorban helyet kapott az a VV Aurélió is aki legalább akkora suttyó paraszt mint VV "kubai macsó" Cristofel volt pár éve (azóta remélem az is Kubában szedi a gyapotot), és IQ-betyár sorstársához hasonlóan ő sem riad vissza a nők elleni erőszaktól. Szóval merész, nagyon merész az RTL hogy ilyen alakokat be mert tenni a műsorba de mindezt még meg is fejelik Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival, a Class FM "Morning Show" műsorának két házigazdájával akik talán máskor, más helyzetben pont illenének is ebbe a gány műsorba de a közmédiában elhíresült ELTE TÓK gólyatáboros nemi erőszak botrány után magyarázza már el nekem valaki, hogy mégis hogy van pofájuk kamerák elé állni!? Mert az egy dolog, hogy a pénz nagy úr de akinek nincs teljesen átmosva az agya az pontosan tudja, hogy mind Balázs, mind Jani, iszonyatosan durva csorbát ejtettek a saját hírnevükön az ominózus reggeli rádiós műsorban történt "poénkodással" és emiatt a minimum az lenne, hogy távol maradnak a médiától amíg el nem csitulnak a dolgok. De nem, itt van mind a kettő és ráadásul ők a műsorvezetők. Ez pedig az ízléstelenség netovábbja.

404csut03.png

Kerékbetörés...ja, nem

Egyébként az amúgy is felesleges műsorban teljesen felesleges dolgok történnek. Vannak különféle kihívások amiket a játékosoknak teljesíteniük kell, szabad perceikben pedig egymással vitatkoznak és extrém honvággyal küzdenek. Ennyi. Igazság szerint ennél már az is messzemenőkig izgalmasabb lenne ha a táborhelyüket dzsungáriai törpehörcsögökkel népesítenék be és azokról közvetítenének napi 3-4 órában valami összefoglalót, mellette pedig lehetne nézni live stream-en a mindennapjaikat. Mert ha teszem azt a Pákó összebalhézik a hírhedten alkoholkedvelő (éreztétek milyen finoman fogalmaztam?) VV Évával és majdnem odáig fajul a szóváltásuk, hogy egymást haját tépve akarnának bírkózni a sárban, akkor is mindez a vita csak azon bulvár-fanatikusoknak lenne szaftos csámcsognivaló akik naponta járatják a pletykaújságokat, saját szociális életük nincs, helyette viszont pontosan tudják, hogy hogyan hívják XY kiskutyáját. Azonban a különféle jogi viták miatt ma már az RTL nem teheti meg, hogy ha ostoba bohócokkal akarja szórakoztatni a népet akkor egyszer csak előzúzza a mágikus kalapból Győzikét vagy Benkőt. Sajnos az aktuális felhozatalra, azon belül is saját istállójuk példányaira (plusz az "átigazolt" Bárdos Andrásra) kell hagyatkozniuk. Ilyen szempontól viszont VV Éva megfelelő választásnak tűnhetett. Ahelyett, hogy hagyták volna a süllyesztőben eltűnni, istápolták és most megint a nézők elé szabadították. De nem azért mert oly hatalmas kaliberű celeb ő nekik. Dehogy... Inkább azért mert pontosan tudják, hogy hirtelen haragú, a legkisebb apróságokon is ki tud akadni és a masszív alkoholizálás sem tett valami jót amúgy is labilis idegrendszerének ergo ha tényleg nagyon összecsapnának a feje felett a hullámok a táborban akkor evőpálcikával gyilkolná le a többi játékost.

celebvagyok4x02.1.png

Ha egy pillantással gyilkolni lehetne...

És tulajdonképpen az RTL is valami ilyesmire várhat titokban ugyanis a műsor a médiakampány ellenére egyre inkább kezd veszíteni nézettségéből. Talán fel lehetne dobni azzal, hogy a dzsungelből egyszercsak előmásznak az emberevő kannibálok és elrabolják a fél társaságot, hogy aztán megelevenedjen a Cannibal Holocaust összes föbb jelenete (nem, élő teknőst továbbra sem szabad legyilkolni!) de ha mindez nem is valósítható meg, akkor is kellene valami kis izgalom a műsorba mert elalszanak rajta otthon az édesanyák vacsorafőzés közben (ami meg emiatt jól oda is ég). Ötletelni kellene tehát. Vagy megtenni engem producernek. Na, akkor aztán lenne ott izgalom és váratlan fordulatok. Főleg mikor behozatnék a táborba néhány kiéheztetett bengáli tigrist. Bocs, elkalandoztam. Szóval ez a műsor is képtelen kitörni a hazai reality-k örökös átka alól, mégpedig hogy egy idő után az emberek (mármint akik néznek egyáltalán ilyesmit) rohadtul ráunnak és ezek a műsorok nincsenek annyira egyediek, annyira változatosak, hogy képesek legyenek fenntartani az érdeklődést saját maguk iránt.

celebvagyok4x102.png

"– Lányok, szerintetek is vetkőzzek még egy kis nézettségért?"

A Celeb vagyok, ments ki innen! 2014-es évada csupán arra jó, hogy példázza: az RTL még mindig képes összehordani a legkülönfélébb ostoba megélhetési celebet az ex-pornóstól a bokszolón és rádiós műsorvezetőn keresztül egészen az "ez meg ki a faszom!?"-ig de persze ebbe a klubba alapbelépő már az is, hogy a Bors minimum kéthetente egyszer cikkezzen az illetőről. Ezúttal nincsen semmilyen "Jajj, ez nagyon kigyó, more!", helyette viszont ott van VV Évi (aki még az élő fába is képes belekötni) meg díszes kompániája akikre mostanság már csak az kapcsol aki a TV2-n se talál magának való műsort, vagy pedig elfeledkezett róla, hogy 2014-et írunk, mikor is TV-t nézni már rohadtul nem menő dolog. Persze most se értsetek félre. Tényleg vannak értelmes műsorok amelyek megérik azt az 1-2 órácskát amit rájuk szánhatunk (én legjobb példának a dokumentumfilmeket tudnám felhozni) de semmiképp sem egy olyan műsor amely egy maroknyi nézettségért bedob mindent az ál-hisztiktől kezdve a káromkodásokon át egészen a meztelenkedésig. Elég baj az, hogy ilyesmire egyáltalán van igény. Még ha csak kevéske is.

 

U.i.: Az új évad egyébként a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban forog, bár kötve hiszem, hogy Freddy meglátogatná a játékosokat egy-egy viharos éjjelen. Pedig az vicces lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr146875295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2014.11.11. 04:40:18

Remek írás lett, megint egyet értünk mindenben.
Végre helyén kezeled Sebestyént is :D
Ez a műsor egy érdektelen hulladék, a legnagyobb botrányt azzal kavarta, hogy miatta levették műsorról a Szulejmánt.
Osztom amiket írsz (még a Cannibal Holocaustot, meg Freddy-t is), de ezeken kívül azt tartom a legundorítóbbnak, hogy ebben a műsorban az ismert megélhetési celebeken és a VV-seken kívül olyan tagok is majom parádéznak, akikről nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyesmire vetemednek. De ami még ennél is gázabb: a szokásos celebvándorlás. Az RTL ismét szembe köpte magát azzal, hogy visszafogadta Bea asszonyt és VV Évát. Szabó Zsófiért állítólag kemény pénzeket fizettek, de van/volt itt két másik TV2 felfedezett is: Gáspár Laci és Puskás Peti (Puskásnak is a jó édes anyját amiért szerepel ebben a szutyokban). Azt viszont hogy érted, hogy Bárdos András "átigazolt"? Nem rég bohóckodott a Szombat Esti Láz-ban is, és az RTL amúgy nem áll konkurenciában a Hír24-el.

A kritika tehát jól sikerült. Nem sokára indul a Való világ 7. Arról is írsz majd ? :D

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2014.11.12. 17:39:27

@Informer2:

Köszi szépen! :) Na igen, jönnek-mennek ezek mint az évszakok... :D Ahogy a másik cikknél is írtam, itt is megint csak Majkát tudnám felhozni mint a celebvándorlás iskolapéldáját. Az az ember már csak a TV Paprikáról hiányzik (én kérek elnézést ha esetleg lett volna már ott is). Na, mindegy. Úgy értettem hogy a Bárdos hosszú évekig a TV2 "szolgálatában állt" aztán persze elvándorolt ő is de azt végképp nem vártam volna soha pont tőle hogy feltűnik egy ilyen műsorban.

Persze, naná hogy írok majd! :D

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2014.11.13. 03:53:43

@-Britpopper-: Ami Neked Kasza Tibi, az Nekem Majka. Ő irritál jelenleg a legjobban (1-2 VV-s mellett). Bár szerintem Majka több szempontból kártékony, Kasza meg csak egy hülye gyerek, akit azért valahol jól esik kiröhögni :D
Majka leginkább az RTL és a TV2 között ingázik. Ami még ennél is felháborítóbb, hogy ennek ellenére komoly műsorokat kap. Jelenleg a Rising Star-t vezeti..
Igen, Bárdos sokáig vezette a Tényeket a feleségével. Fentebb amúgy Story4-et akartam írni, de végül is mindegy, mert a lényeg ugyanaz: az RTL Híradó nem versenyzik a Hír24-el. Bárdos igazából már rég eladta magát, de ez eddig a legrosszabb médiaszereplése. Ezek után remélem nem akar visszamenni híradózni, mert nehéz lenne komolyan venni, ahogy öltönyben-nyakkendőben híreket olvas :D
Helyes! Nagyon reklámozzák már..

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2014.11.16. 09:38:25

@Informer2:

Megmondom őszintén, én Bárdos eddig sem tudtam komolyan venni soha. Még a párja akivel a TV2-n vezették a híradót csak-csak beleillet a hírmondó szerepébe, Bárdos nekem folyton olyan érzést keltett mintha egy túlbuzgó tanonc lenne csak akit a kamerák elé engedtek. Nemegyszer próbált - eléggé kínosan és erőltetetten - poénkodni egy-egy hír után ami szerintem rohadtul nem illik egy híradóba. Persze az RTL-nél sem volt ez másképp sosem. Szellő Istvánt és Erős Antóniát sem tudtam komolyan venni mert az egész híradó egy vicc volt. Össze sem lehetett hasonlítani mondjuk a BBC-vel vagy a CNN-el (manapság meg már pláne nem) mert előbbrevaló hír volt az hogy kispanda született egy kínai állatkertben mint hogy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy közel-keleti piacon. Még normális fapofát sem tudtak vágni sohasem. Erős Antónia mosolyogva számolt be arról hogy kinyitottak a strandok, lehet menni pancsolni. Amikor meg valami véres gyilkosságot kellett beolvasni akkor olyan arcot vágott hogy már majdnem az operatőr ment oda hozzá hogy "Nyugodj meg Toncsi, nincsen semmi baj!" :D Egyébként ha szeretnél jókat mosolyogni a Tényeken akkor nézegesd ezt az oldalt:

lastdaysoftenyek.tumblr.com/

Hihetetlen hogy a Tények is idáig jutott... :D

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2014.11.17. 17:05:40

@-Britpopper-: Mindkettő hulladék hírműsor. Bárdos és a felesége nagyon visszataszítóak valóban. Bárdos poénkodásairól lemaradtam, de az látszik, és köztudott, hogy a neje árnyékában él :D Az RTL Híradóban nagyon irritáló volt műsor végén az erőltetett poénkodás. Úgy tudom már abbahagyták szerencsére. Szél Pistáék tényleg ilyenek. Szél hülye fejeket vág és idétlenül vigyorog, Antónia pedig egy ideje állandóan grimaszol és néha hadonászik is. zt az oldalt eddig nem ismertem, de majd megnézem :)
süti beállítások módosítása