Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Mit hallgat a magyar?

2015. február 15. - -Britpopper-

Hála az égnek, de komolyan, hála az égnek hogy a munkahelyemen már hónapok óta az MR2 Petőfi szól mert azt hiszem meg is őrülnék ha naphosszat a Music FM vagy Class FM -féle hulladékokat kellene hallgatnom. És bár korábban már kifejtettem a véleményem minderről, a napokban találtam egy cikket amely apropóján megint úgy éreztem hogy tollat (illetve billentyűt) kell ragadnom és véleményt alkotnom mert elszomorító hogy mi a helyzet az országos rádióhallgatással itthon:

2015021011.jpg

Durva, mi? Toronymagasan vezet a Class FM. AZ a rádió amelyben reggelente ott ül 3 majom és annyi mindent beszélnek össze-vissza hogy az embernek délre elhal minimum 1000 agysejtje. AZ a rádió amely tavaly az emlékezetes gólyatáboros balhé okán nagyon csúnyán leszerepelt, mégsem szüntették meg. AZ a rádió amelybe keddenként olyan "sztárvendéget" hívnak be beszélgetni mint Kasza Tibi aki egy primitív, egoista, arrogáns barom és műsorvezetőként is úgy bánik az alkalmazottaival, sőt, a saját vendégeivel is mint a csicskásokkal. AZ a rádió amely képtelen kitörni a 90-es évek mocskából és a délutáni kívánságműsorukban a mai napig olyan dalokat játszanak amelyek már a 2000-es évek elején is cikinek számítottak. AZ a rádió ahol poén-értéke van annak ha a műsorvezetők egymás szexuális életét tárgyalják ki. AZ a rádió amelyről képtelenség elhinni hogy még mélyebbre tud süllyedni az igénytelenség mocskában, mégis időről-időre rácáfolnak erre. Mindezek fényében kifejezetten örömteli hogy a 2. helyen a Kossuth Rádió, a 3. helyen pedig az általam is favorizált Petőfi Rádió áll. Viszont azt sajnálom az a tavalyi dolgok után a Class FM még mindig ennyire nagyon hallgatott rádió. Miért? A reggelente boncolgatott témák unalmasak és sokszor teljesen félreértelmezettek (lásd: Nostradamus magyar vonatkozású jóslatai, melyet Balázsék szépen be is nyeltek) avagy a műsorvezetők dilettáns személyiségei végett néha túlfeszül a húr és olyan esetek születnek mint a már említett gólyatáboros ügy mely után tényleg az lett volna a legkorrektebb a rádiótól ha kirúgja a Morning Show egész gárdáját. De nem, még mindig a felszínen vannak. És ez szomorú. Mert mondjuk ha a műsor meg is maradt volna, akkor is bőven le lehetett volna cserélni a műsorvezetőket. Van elég "celeb" a magyar köztudatban akik feleannyiért is vezetnék a műsort, mint Balázsék. De úgy látszik Magyarországon még mindig előbbre való hogy a szőnyeg alá söprünk dolgokat és mintha mi se történt volna, folytatódik tovább az élet. Jómagam maradok a Petőfi Rádiónál. Meglehet hogy ott is lemegy napjában ugyanaz a dal kétszer-háromszor, de ott annyira széles a skála és oly változatos a felhozatal hogy ez cseppet sem zavaró. De hogy ez a nyamvadt Class FM ekkora fölénnyel vezessen...hát, ez tényleg durva.

Magyarország megint bizonyított.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr637161441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása