Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Befutott a Trónok harca 5. évada

2015. április 17. - -Britpopper-

...és rögtön egy kisebb botránnyal indult az egész, hiszen kiszivárgott a netre az első négy epizód. Az HBO ugye bepromózta hogy a szezon egyidejűleg startol majd mindenhol szerte a világon (ráadásul IMAX-moziminőségben), ezzel is próbálták visszaszorítani a torrentről lehúzott aktuális epizódok gyarapodását. Hát...nem jött be sajnos. Így a rajongók egymást követően ledarálhatják az 5. szezon első negyedét, bár az igazán becsületes rajongók szépen kivárják amíg hetente érkezik új rész. Ettől függetlenül a nyitány kifejezetten erősre sikeredett. Valahogy nem éreztem azt amit a 3. és 4. évadoknál, itt most remek tempóval sikerült elkapni (pontosabban újra megragadni) a figyelmünket. Bele lehetne kötni abba hogy fontos szereplőket (példának okáért Arya, aki az évadban a legnagyobb változásokon fog átmenni) teljesen kihagytak a szezonnyitóból (a 2. rész viszont már rögtön vele kezdődik) de ennyi cselekményszálat mozgató és ennyi karaktert szerepeltető sorozatnál ez bocsánatos hiba. Az már kevésbé hogy a könyvekből teljesen kimaradt Missandei + Szürke Féreg románcának ennyire előtérbe tolása igazából csak felesleges időpocsékolás. De valahol ez is érthető lépés volt mert az előzőekben már rohadtul unalmas volt azt látni hogy Deanerys csak uralkodik és nem lép előre semmit az ő történeti szála. Hála az égnek ezen változtattak, most már a "Sárkányok Anyja" is kezdi megérezni hatalmának hátulütőit. És klassz hogy Cersei is jóval hangsúlyosabb szerepet tölt be mint eddig (ez főleg a 3. részben tűnik ki). Nagyon nagy változások várnak tehát mindenkire, emiatt pedig könnyen válhat az 5. évad a széria egyik legerősebbjévé.

game-of-thrones-season-5-varys-and-tyrion_px87.jpg

A dialógusok ismét iszonyú erősek lettek

Az évi sorozatdömping tehát kezdetét vette. Most már rövid időn belül érkezik a Penny Dreadful (ezt is csak én nézem) majd kicsivel később a True Detective 2. évada, aztán Ősszel megnyit a Hotel az American Horror Story 5. évadával. Meglehetősen parádés felhozatal. Mellesleg remélem hogy a magyar Terápia 3. évada is lesz annyira színvonalas mint az előző kettő, mert ezek nagyon hamar nőtték ki magukat a legjobb hazai tévés produkció szintjére az én szememben. Sajnos az általam annak idején nagyon várt Bates Motel eléggé ellaposodott, ezt a sorozatot már nem is követem. Ennek ellenére a kínálat - mint láthatjátok - igen erős. Lesz mit nézni tehát idén is.

Ja, és akkor az új belépőkről még nem is szóltam...

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr247372564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása