Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Galambok

2015. június 25. - -Britpopper-

Csak engem irritál hogy mennyi galamb van? Komolyan mondom, ha a Kormány tényleg meg akarná figyelni az embereket akkor biztosan a galambokba rejtett minikamerákkal tenné ezt, mert ezekből a szárnyas szörnyetegekből jóformán már annyi van hogy az ember lépten-nyomon beléjük botlik. Vígan eltotyognak előlünk, rohadtul nem is zavartatják magukat. Régebben sokat jártam a Délibe. Oda már akkor bevették magukat és össze-vissza repkedtek a jegypénztárak felett, néha fejmagasságban. Aztán azóta felszereltek oda különféle mű-madarakat amik elvileg el kéne hogy ijesszék a galambokat, de mivel már nem járok oda, fogalmam sincs működik-e ez a trükk. Múltkor viszont épp a Jászaihoz közel mentünk egy kajáldába szokásos gyros-tálat ebédelni, erre nagy meglepődve láttuk hogy egy pöffeszkedő galamb épp kijön a helyről. Talán a rokonait kereste... Azt hiszem akkoriban kezdtem el megutálni a galambokat mikor először voltam a Margit-szigeti kis állatkertben. Nagyon szép gólyák, kacsák meg hasonló madárkák vannak ott de az összképbe belerondít az a temérdek büdös galamb akik parazita módjára ellepik a helyet és eleszik a többi madár kajáját. Belvárosban dettó ez van. Nézzétek meg a nagyobb, forgalmasabb helyeket. Blaha, Deák, Móricz, Nyugati...tökmindegy melyiket vesszük górcső alá, galambokat mindnél találunk. Mikor bejött ez a szuperjó idő, elmentünk párommal a Feneketlen-tóhoz pihenni. Nagyon aranyos kis kacsák vannak ott. És persze megjelentek a kurva galambok... Mert ugye lehet venni ennivalót a kacsáknak, de amint az ember odadobja nekik, rögtön rácuppan még +2 galamb is akik tényleg a semmiből bukkannak fel (jól meg is dobáltam őket kaviccsal, húha milyen kemény vagyok). Utálom őket, na. Élősködő tetvek. Ilyen szempontból pont olyanok mint a cigányok, csak a galamb nem akar kirabolni éjjel. Bár aztán ki tudja...?

toy_story_everywhere.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr177569540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sidek 2015.06.25. 22:42:44

Annyira a számból vetted ki a szót!!! Gyűlölöm a tetves galambokat! Kórságot terjesztő szárnyas patkányok. Ha felém közelednek mindig rúgok egyet feléjük. Ha pedig felém repülnek és majd' leviszik a fejem, elképzelem amint teniszütővel izomból elütöm őket. Egyszer komolyan megcsinálom. Amikor pedig meglátom az úttesten, hogy épp ki van lapítva egy, akkor elmosolyodok, hogy van igazság. :D

2015.06.30. 10:36:11

Nos, ahogy sok mindenről erről is az ember tehet. Ha az ember nem szoktatta volna őket városokba, most nem lenne ezzel gond. De tudják, hogy nincsenek bántva illetve a sok ember között igenis esik egy kis apróság nekik mindig, így érdemes a járdákat kémlelni. Mert emberek százai hagynak maguk után morzsát és az nekik elég. Plusz ha idős emberke eteti őket, akkor az ráadás. Tény, valahogy vissza kéne fogni a növekedést de állatbarát módón, hogyan?
Lehet még mindig jobban jártunk a szárnyas replű rémekkel, mint az Ausztráliában élő emberek a túlszaporodott kengurukkal. :D Nem ölik meg őket de sok kenguru bemegy a városba, az úton tánfereng, néha ijesztő az embereknek és mikor elfogják csak kiviszik a városon túlra. Nem tudom, inkább nézek farkas szemet egy galambbal sem mint egy kenguruval vagy más, még ijesztőbb és veszélyesebb állattal (Medve, kígyó, ritka pók, etc.) :D
süti beállítások módosítása