Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Ja és megvolt a Fran Bow demo is

2015. augusztus 22. - -Britpopper-

Én nem is tudtam hogy letölthető androidra (is) az általam nagyon várt, ígéretes Fran Bow alpha demo verziója. Hát pedig letölthető, úgyhogy leszedtem és mikor az a hatalmas nagy esőzés volt Budapesten, éjjel neki is álltam. Tulajdonképpen az 1. fejezetet játszhatjuk végig, az intróból kiderül amit már a trailerben is láthattunk: mégpedig hogy Fran hogyan veszíti el a szüleit, és kerül az elmegyógyintézetbe. Innen kapjuk meg az irányítást amely mobilon is nagyon kényelmes, kézreálló. Tárgyakra és emberekre rápöccintve megvizsgálhatjuk azokat, avagy beszélgethetünk velük. Alul kétféle válaszadási lehetőség kínálkozik párbeszédekkor: egy pozitív és egy negatív hangvételű. A logikai feladványok egyébként nem túlzottan nehezek, kis gondolkodással kikövetkeztethető mind. Így nekem sem telt 1 óránál többe végigjátszanom a demo-t, de kezdő point 'n click kalandoroknak sem lesz túl nagy falat.

20140727123914-logo_utan_fran-01.png

Az inventory egy pöccintéssel megnyitható, abban pedig a felvett tárgyakat kombinálhatjuk, használhatjuk és meg is vizsgálhatjuk őket (ez inkább a leveleknél fontos). Könnyedén megy ez is. A grafika - mint már a trailerben láthattátok - stílusosan elvont, Fran pedig már a játék elején kap egy üvegnyi kapszulát, melyeket bevéve (rá kell pöccinteni) átkerülünk egy kifordított, véres valóságba. Itt csak kevés ideig tartózkodhatnuk, de érdemes gyakran használni mert egyrészt iszonyat beteg látványvilágot prezentál, másrészt bizonyos tárgyakat csak emitt vehetünk magunkhoz. A zenében igazam volt, elsősorban a zongora dominál (hát naná) és kifejezetten ijesztőre sikeredett a zenei aláfestés. Pedig az a durva hogy összesen két ember munkája a játék, Natalia Figueroa és Isak Martinsson 2009 óta dolgoznak együtt és most a Fran Bow által az indie játékiparba is beléphetnek. Ehhez mindenképp sok sikert kívánok nekik! A hab a tortán meg az hogy miután csináltam egy videóelőzetest a játékhoz (alább lenn), a készítők feliratkoztak a csatornámra. xD Na, ez a nem semmi. Borzasztóan várom már aug. 27-ét ugyanis akkor jelenik meg a Fran Bow. Jöjjön csak, várom szeretettel. Addig is elérhetitek az alpha demo-t itt:

Fran Bow Alpha Demo - Android Apps on Google Play

És a videóelőzetesem:

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr387714578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása