Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Cthulhu ébredezik

2016. június 13. - -Britpopper-

Nem panaszkodhatnak a Lovecraft rajongók. Kapásból két játék is készülget a mester munkásságát alapul véve, melyek közül az egyik épp a napokban kapott egy előzetest az E3 2016 alkalmából. A PC-re és konzolokra is érkező Call of Cthulhu egy pszichológiai horror sztorit mesél majd el, középpontjában a Cthulhu mítosszal, lopakodós játékmenettel és RPG elemekkel. Az alapokat a Chaosium papír alapú RPG-je adta, a fejlesztőbrigád pedig a Cyanide Studios.  A sztori szerint a játék főhőse a jelenleg magánnyomozóként tevékenykedő veterán, Edward Pierce, aki a jómódú Sarah Hawkins és családjának titokzatos halála ügyében jut el a rettenetes titkokat rejtő Darkwater Islandra. A '20-as években játszódó alkotás kifejezetten ígéretesnek tűnik, az Unreal Engine 4 pedig biztosíték arra, hogy a 2017 folyamán PC-re, Xbox One-ra és PS4-re megjelenő Call of Cthulhu látványügyileg nagyon durván ott lesz.  Kérdés, hogy mely novellákat tervezik beleszőni a játékba. Ugye a Dark Corners of the Earth esetében pont az volt a legjobb, hogy sikeresen vegyítették bele Lovecraft pár jelentősebb művét. Például az Árnyék Innsmouth fölött c. 1936-os novellából átvett hotelszobás menekülést annyira hitelesen adta át a játék, hogy az a momentum eddig a leghitelesebb lovecrafti adaptáció melyet videojátékban láthattunk. Mellesleg a Dark Corners of the Earth a továbbiakban is tartotta a színvonalat, és számomra mindmáig a legjobb lovecraftos játék. De az előzetes alapján a Call of Cthulhu felérhet hozzá. Sőt, a végére talán még Cthulhu ébredésének is a tanúi lehetünk.

Emellett 2017-2018 környékén érkezik majd a The Sinking City, melyet a Sherlock Holmes játékokon edződött, dublini Frogwares készít és amely állítólag az eddigi legnagyobb volumenű munkájuk. A weboldalukon így írnak róla: "Nagyobb mindennél, mint bármi, amit eddig alkottunk és úgy érezzük, hogy ez most a helyes lépés számunkra: elhozni a nyomozás élményét egy szabadon bejárható, nyitott világba. Hiszünk abban, hogy Lovecraft univerzuma és a Cthulhu mítosz a tökéletes háttér a játékhoz." Nos, kíváncsian várom. Az idén tíz éves Sherlock Holmes: The Awakeneddel már megmutatták nekünk, hogy kellően tiszteletben tudják tartani a lovecrafti hagyományokat, szerintem ezúttal sem fognak mellényúlni. Érdekesség, hogy a The Sinking City egy teljesen nyílt világú, nyomozós, lovecraftos kalandjáték lesz, mely inkább az agyat fogja megmozgatni, mintsem a reflexeket. Várós ez is.

Kattintás után képkavalkád.

4_6.jpg

1_13.jpg

2_11.jpg

3_12.jpg

8_4.jpg

7_4.jpg

5_4.jpg

6_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr458805564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása