Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

[•REC]²

2017. június 21. - -Britpopper-

Két évet kellett várni a 2007-es spanyol found footage [•REC] második részére és én azt állítom: megérte. A folytatás pont ott veszi fel a történet fonalát, ahol az első rész véget ért. Sőt, egy kicsivel előbb. De poénokat nem akarok lelőni. A lényeg az, hogy - legnagyobb örömömre - végre előtérbe helyezték azt a történeti szálat amelyet az első részben csak a vége felé követhettünk nyomon. Erőteljesen beépült a vallás is a cselekménybe, csak úgy mint a természetfeletti. A középpontban egy kommandós csapat áll akiket a társasházhoz vezényelnek. Legalábbis a film első felében. Később néhány tini is bekerül a képbe akik látva a nagy felbolydulást a társasház körül, belógnak a csatornán keresztül. Újdonság, hogy a már jól megszokott kézikamerás felvételeken kívül kapunk sisakra erősített kamerás felvételeket is, hála a kommandós osztag spéci felszerelésének. Sokkal akciódúsabb lett a második rész mint az első, de ugyanakkor szerintem sokkal félelmetesebb is. Már az első fél órában feljutunk a padlásra amely helyszínre ugyebár az első rész utolsó pár percéig várnunk kellett.

rec3.jpg

Nos, a kommandósok - egy lelkésszel kiegészülve - eleve itt kezdik a kutakodást amely ténykedés rögtön megalapozza a hangulatot. Tetszett nekem még az is, hogy visszatér egy ismerős karakter de nagyon klassz végignézni az első rész eseményeit más szemszögből is. Parádés a lezárás is ugyanis kap egy dupla csavart a sztori, igencsak várólistássá téve ezzel a harmadik részt, ami viszont sajnos már messze nem lett ennyire jó. A [•REC]² méltó folytatás, bizonyos fokig még jobb is mint az előd hiszen a démonos-ördögűzős vonulattal túlnő az első részben megkezdett fertőzött sztorin, ad neki egy hátteret és rengeteg mindent megmagyaráz. A [•REC]² nélkül az első rész egy zseniális, ám kínzó kérdéseket felvető zombis horror lenne csupán. Kellett a történetnek ez a második rész, kellett hogy elmélyítsék a sztorit és magyarázatokkal szolgáljanak a padláson elszabadult lény eredetére. A film helyenként a szart is a nézőbe fagyasztja, közben pedig mesteri módon áll párhuzamba az első résszel. Apró poén még hogy az operatőr itt is ugyanaz mint az elsőben, csak ott Pablonak, itt pedig Rossonak hívják. Namost a csávó neve egyébként meg Pablo Rosso. A [•REC]² kiváló horror, ez is ezer fokon pörög és tele van vérfagyasztó jelenetekkel. A harmadik és negyedik rész viszont már nyugodt szívvel kihagyható, főként a negyedik ami megcsúfolása a szériának.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr912513427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása