Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Train to Busan

2017. szeptember 26. - -Britpopper-

heropage-980x560_62.jpg

Zombis horrorfilmekkel már tele a padlás, lassan talán le is szakad. Minden évben kapunk egy nagy kanállal (de inkább lapáttal) ebből a műfajból, természetesen a kiapadhatatlan zombis sorozatok mellé. Most már annyi zombi mászkál a képernyőkön, hogy lassan kezdem tényleg elhinni, hogy megtelt a Pokol és ezek feljöttek közénk. Van már klasszikus, csoszogó, agyra éhes zombi, van sprintelő, fertőzött zombi, a Resident Evil játékokban láttam már gépfegyverrel lövöldöző zombit is, úgyhogy nem mondhatnám, hogy nem elég színes a paletta. Még emlékszem, mikor elmentünk haverokkal a Z Világháborúra. Már annyira tömve volt a mozi, hogy csak az első sorban kaptunk helyet - máig nem tudom, kinek a hülye ötlete volt beülni arra a förmedvényre. A kamera meg végig össze-vissza rángott, mint a második Bourne filmben. Majdnem nézhetetlen volt onnan a film, és utólag újranézve, sajnos nem csak a kamerázás miatt. Pocsék lett a Z Világháború, pedig könyvben az utóbbi idők legjobb zombis alkotása. Kár, hogy a Walking Dead óta a csapból is zombik folynak.

traintobusan_01.jpg

Az élőhalott Gombóc Artúr elégedetten nyaldosná szája szélét a felhozatal láttán, én pedig minden évben várok valami újat, valami nem megszokottat a műfajon belül. Tavaly két film is tudott újat mutatni. Az egyik a Kiéhezettek volt, mely leginkább a The Last Of Us-hoz hasonlóan kezelte a zombiapokalipszist. A másik pedig a Train to Busan, egy dél-koreai horror, mely valami egészen elképesztően jól nyúlt a témához. Az egész krízishelyzetet egy száguldó vonatra helyezi, személyes drámákkal, szerethető - és persze gyűlölhető - karakterekkel, megfelelő feszültséggel, tonnányi élőhalottal és rengeteg hektoliternyi vérrel és erőszakkal. A zsáner szerelmeseinek természetesen kihagyhatatlan alkotás, de a dél-koreai filmek kedvelői is bátran tegyenek vele egy próbát mert az ország legsikeresebb filmje volt 2016-ban és nem ok nélkül. Az utóbbi idők legjobb zombis akcióhorrorja.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr9812807032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.09.27. 11:55:17

Valami spiolermentes infó arról hogy miért annyira jó film?

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2017.09.27. 13:03:28

@Ződ2000: Nagyon kreatív és látszik a látványvilágon hogy nem kevés pénzt öltek bele. Futkosott a hátamon a hideg mikor egy hordányi zombi rohan vérre szomjazva a képernyőn. És mellette még a sztori is végig izgalmas.
süti beállítások módosítása