Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Kimi (2022)

Soderbergh megint megcsinálta!

2022. március 17. - -Britpopper-

mv5bntdizduynjgtmtfmmc00nwi2lwe4owytnmnhmdu2zjjizjmyxkeyxkfqcgdeqxvymtaymjq3nzq1_v1.jpg

Angela (Zoë Kravitz) Seattle-ben él, amit éppen a COVID világjárvány súlyt, ezért otthonról kénytelen dolgozni. Láthatóan agorafóbiával küzd, és az ember azt hinné, hogy a vírus miatt, de később kiderül, hogy más is áll a háttérben. Angela egy nagyvállalatnak dolgozik adatelemzőként, akik az Amazon Alexához hasonló virtuális asszisztens immár 6.0-ás verziójával vannak jelen a piacon, Angela melója pedig, hogy a beérkezett hibákat elemezze és kijavítsa a felhő alapú szoftverben. Ezek között lehetnek ismeretlen szavak, vagy egyéb parancsok, amiket mind be kell vinni a rendszerbe. Egy alkalommal azonban Angela fültanúja lesz egy erőszakos bűncselekménynek az egyik átküldött felvételen, ami után felmerül a kérdés, hogy kihez forduljon? A rendőrséghez, vagy a munkaadóihoz? Ahogy egyre többet derít ki, úgy kerül az élete is egyre nagyobb veszélybe. Steven Soderbergh megint elhozott egy nagyon aktuális thrillert. Míg mások csak most állnak elő saját karantén-filmjeikkel, addig Soderbergh már a korlátozások feloldása utáni életet mutatja be, ezért a Kimi akár ebben a pillanatban is játszódhatna, persze a világ másik végén. Kifejezetten szeretem látni és átélni, ahogy Soderbergh a modern technológiát alkalmazza, hiszen ha úgy tartja kedve, akkor egy iPhone-al forgat le egy komplett filmet (Unsane, High Flying Bird), a Kimi-ben pedig még az olyan apróságokra is odafigyeltek, mint például mikor Angela a fejére teszi a fülhallgatót, akkor azonnal megszűnik a külvilág zaja. Egy fordulatos, izgalmas thriller lett a Kimi, amit bátran tudok ajánlani bárkinek egy kellemes délutáni, vagy esti programként. A kékre festett hajú Zoë Kravitz tökéletes a szerepben, a forgatókönyv hordoz némi klasszikus, hitchcock-i vonalat (nem véletlen, hogy David Koepp írta), a zenéért pedig ismét Cliff Martinez felel. Soderbergh valahogy nem tud csalódást okozni mostanában, szóval kifejezetten kíváncsian várom, hogy a Magic Mike's Last Dance-ben mit alkot majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr5317778782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.03.21. 10:02:59

Nagyon mai, nagyon friss film, mégis a történetét már sokszor láttuk, még hasonló megvalósításban is. Ettől függetlenül kompakt is, feszes is, nem is húzza az időt nagyon. Az a bajom a szorongásokat bemutató filmekkel, hogy nagyon gyorsan levetkőzik benne ezeket, mikor a forgatókönyv megkívánja. Itt is. Amíg a különcségét kellet bemutatni addig nem mert kimenni, de mikor eltelt 45 perc nem lehetett már a lakásban tartani a történetet simán elindult
süti beállítások módosítása