Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

The Sadness (2021)

Az egész világ megőrült

2022. április 16. - -Britpopper-

278336157_5000969883320175_6373419681591688540_n.jpg

2008-ban Garth Ennis (The Boys, Preacher) és Jacen Burrows (Moon Knight, Providence) elhozták minden idők legbetegebb képregényét a Crossed képében. Az azóta már számtalan spin-offot megélt kötet arról szólt, hogy kitör egyfajta járvány a világon, ami az emberek többségét kegyetlen, szadista vadállattá változtatja, akiknek innentől egyetlen céljuk van: megkínozni, megd*gni és megölni mindenkit, aki eléjük kerül - nem feltétlenül ebben a sorrendben. Rob Jabbaz kanadai filmrendező most a The Sadness képében bár nem hivatalosan, de lényegében megcsinálta a Crossed adaptációját.

thesadness_22_7a8b7dfd-d47b-eb11-8278-0a1833ced741.jpg

A fiatal pár, Jim (Berant Zhu) és Kat (Regina Lei) Tajvan szigetén élnek, békességben, boldogságban. Egy nap szó szerint elszabadul a pokol, mikor egyre több "fertőzött" jelenik meg a környéken. Vérben forgó szemekkel csak a pusztítás, a gyilkolás, a szadista hajlamok és a fékezhetetlen szexuális vágy hajtja őket, szóval az egymástól elszakadó fiataloknak egyrészt túl kell élniük ebben a káoszban, másrészt újra meg kell találniuk egymást. Jim fel is kerekedik, hogy az elmeháborodottaktól hemzsegő városban megkeresse barátnőjét, míg Kat igyekszik elbújni a szörnyűségek elől. Azonban egy mániákus őrült már kiszemelte magának. A The Sadnessben vödrökkel hordják a vért, sőt, egyenesen egy tartálykocsiból locsolják szét, annyira brutális ez a film. A maszkmesterek tökéletes munkát végeztek, konkrétan gyomorforgató majdnem az összes jelenet, amiben a "fertőzöttek" tombolnak. Szakadnak a végtagok, kiömlenek a belek, megidéződik a Szerb film (ráadásul az egyik legundorítóbb jelenete), és konkrétan kiakad a gore-mérő - Takashi Miike elégedetten bólogatna. Lehet rá zombis filmként hivatkozni, de a The Sadness sokkal több ennél. Legalább akkora vérfrissítés a műfajnak, mint a The Raid 1-2 volt az akciófilmeknek. Igazi bűnös élvezet, a metrós jelenet pedig már most ott van az év végi toplistámban. Csak ne evés közben nézzétek!

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr3517808951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása