Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

X (2022)

Szerelmeslevél a slasher műfajhoz

2022. április 17. - -Britpopper-

x-878439868-large.jpg

Ti West intézett már igazi szerelmeslevelet a '70-es évek horrorfilmjeihez (The House of the Devil), a modernebb, jumpscare-központúbb ijesztgetések felé is elkanyarodott (The Innkeepers), sőt, tett már kirándulást a found footage (The Sacrament) és a western (In a Valley of Violence) műfajokban is. Az utóbbi 10 évet sorozatozással töltötte, ám most visszatért egy ízig-vérig retró slasher horrorral - ez lett az X.

1979-ben járunk, a forró és barátságtalan Texas elhagyatottabb vidéki környékén, ahová egy komplett stáb érkezik meg, hogy pornófilmet forgassanak. Viszont az idős házaspár, akiktől kibérlik a helyet, nem egészen épelméjűek. Az események hamar szörnyű fordulatot vesznek, és elkezd literszámra folyni a vér, hullanak a szereplők, meg minden egyéb, ami egy jó kis mocskos slasherhez kell. Ti West ismét a retróhoz nyúlt, új filmje kapcsán Az utolsó ház balra, és A texasi láncfűrészes mészárlás merül fel legtöbbször, de engem inkább a 2000-es évek elején/közepén uralkodó remake és eredettörténet lázra emlékeztetett, mint például a 2006-os A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet, vagy az Alexandre Aja -féle Sziklák szeme remake. A szereplők nem totális idióták, és egytől-egyig kedvelhetőek. Mia Goth tökéletes választás volt főszereplőnek, Jenna Ortega az év sikolyát szállítja, Martin Henderson akcentusától még mindig érzem az olcsó whiskey- és dohány szagát, a rapper Kid Cudi meg pornószínészként tetszeleg - kell ennél több?

278366091_4998226236927873_8126017838920719175_n.jpg

Nos, igen, mondjuk durva horror-faktor, és azt itt meg is kapjuk. Brutális elhalálozásokat láthatunk (némelyik nagyon váratlanul jön), és a vérrel, meg a meztelenkedéssel sem spóroltak. Jópofa, hogy bizonyos részeknél már utalgatnak az előzményekre, amit egyébként párhuzamosan forgattak a fimmel és Pearl címmel érkezik majd. Ha neked is csalódás volt az új A texasi láncfűrészes (és tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül), akkor mindenképp ajánlom az X-et. Kárpótolni fog. Kíváncsian várom az előzményfilmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr3417808957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása