Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Őszi szünet

2013. október 22. - -Britpopper-

A cím megtévesztő lehet ugyanis bár én már nem járok suliba és ez az egész őszi szünet dolog rám nem vonatkozik, a barátnőmre ellenben nagyon is. És hát szeretnénk közösen kihasználni ezt a kis időt amikor nem kell másnapra készülni, tanulni, magolni és végre több időnk juthat egymásra. Épp ezért igyekszem összehozni néhány cikket arra az időre amíg átmenetileg biztosan nem fogok a net közelébe merészkedni. Rendkívül gyorsan egy kis helyzetjelentés felőlem/rólam: a GTA V teszt csúszni fog ugyanis nincs most ingerem nekem arra hogy játsszak a játékkal. Egyrészt mert bár már 2 haveromnak is megvan PS3-ra (ergo bármikor kölcsön tudnám kérni), nemrég beszereztem a Heavy Rain nevezetű PS3-exklúzív klasszikust és eme remekmű jelenleg minden egyes játékra fordított percemet leköti. Aki nem ismerné, annak gyorsan elárulnám hogy a Heavy Rain az anno a Fahrenheit nevezetű alkotást és újabban a Beyond: Two Souls ékkőként ragyogó világát is élettel megtöltő Quantic Dream elnevezésű francia fejlesztőgárda 2010-es "videojátéka". Azért a macskakaparás mert mint az említett 2 másik cím, úgy a Heavy Rain sem ízig-vérig videojáték. Sokkal inkább illik rá az "interaktív dráma" kifejezés. Olyan az egész mint egy film, csak éppen tele van tömve Quick Time Event (azaz QTE) jelenetekkel, ami azt jelenti hogy az adott időben a képernyőn felvillanó adott gombot kell lenyomni gyorsan. Szóval meglehetősen jó reflexek éppenséggel nem ártanak a cucchoz nade úgyis írok majd róla bővebben is ha már kimaxoltam (ami nem lesz egyszerű ugyanis elég sok befejezése van és igazából csak a játékoson múlik hogy melyiket választja). Oké, emellett új zenékről is tervezek írni hamarost mert már igencsak ideje lenne ennek is. Új Arctic Monkeys például biztosan lesz majd.

7373533134_4d73e12850_z.jpg

Nem tudom korábban írtam-e már: netem már van (jóval gyorsabb is mint az előző) de saját laptopom még nincs. Ergo most egyelőre kénytelen vagyok öcsém ósdi laptopjáról írni bár a semminél ez is lényegesen több. Mozizni továbbra is örömmel járunk el, sorozatokból most bejött nálam a képbe az Agymenők és az American Horror Story: Coven, a könyvek terén pedig nemrég olvastam ki Puzsér Róbert egyik könyvét (Szélsőközép) és jelenleg épp új olvasnivaló után kutatok kitartóan. Igen, lényegében csak ezekről szerettem volna írni most. Jobb ez mint ha valami vlogon tenném meg ugyanezt, nemde? Bár sokan írtátok már hogy kíváncsiak lennétek rám meg ilyesmi, úgyhogy amint időm engedi, kicsit személyesebbé teszem a Facebook oldalam ahogyan már korábban is említettem és a saját YouTube-csatorna sem várat már olyan sokat magára. Így dióhéjban ennyit szerettem volna. A legfontosabb viszont számomra egyértelműen az hogy ameddig tart az őszi szünet addig azt a kevéske kis időt végig a barátnőmmel tölthessem mert egyrészt ez így normális, másrészt pedig régóta vártunk már mindketten egy olyan időszakot amikor végre mellőzni lehet mind a sulit, mind a melót és kiszakadhatunk végre egy kicsit a hétköznapi életből, kettőnkre koncentrálván. Most végre adatott erre lehetőségünk úgyhogy tényleg ne lepődjetek meg ha jópár napig nem jelentkezem avagy nem válaszolok egy-egy levélre (pedig a leveleket mindig igyekszem időben megválaszolni), vagy ilyesmi. Tudjátok...magánélet meg miegymás. De semmi baj hiszen beidőzítettem előre néhány cikket, remélem azok majd kárpótolnak benneteket addig amíg vissza nem térek teljes mellbedobással. Jó pihit addig is! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr555591130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása