Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Az Elátkozott BKV busz története

2014. november 15. - -Britpopper-

(Kiragadott életkép a mindennapokból)

Úgy esett hogy egyik reggel busszal indultam át legjobb barátomhoz. A végállomáson szépen fel is szálltam (az első ajtón ahogyan kell, bérletet jól láthatóan felmutatva) és vártam az indulásra. Percre pontosan 9:50-kor el is indultunk. Gyönyörűen haladtunk kb. 5 megállót mire egyszer csak a busz lehúzódik az út szélére és megáll. Eltelt 1-2 perc mire valaki érdeklődni kezdett hogy mi történt. Erre kiszól a sofőr (aki egyébként nő volt) hogy nem működnek se a lámpái, se az index, így ő képtelen tovább vezetni, meg kell várni a cserebuszt. Szuper... Mivel egyébként is mellettünk volt nem messze egy buszgarázs, viszonylag "hamar" (14-15 perc) küldtek egy pótjáratot. Arra aztán szépen mindenki átszállt, természetesen zsörtölődve mert már így is késésben voltunk. A sofőrnő közben kedélyesen elcsevegett mindenkivel.

autumn2.jpg

Oké, tovább indultunk. Rögtön 2 megálló múlva, az egyik sarkon fémes csattanás. Hátulról belénk jött egy mikrobusz. Erre lepattantak vagy hárman, elkezdtek tanakodni mi legyen hisz sietni kéne... Végül 1-2 perc múlva mentünk tovább, nem volt olyan nagy a kár. Onnantól fogva hasítottunk mint az ágyúgolyó. Ideges lehetett a sofőrnő is mert a bemondón folyamatosan kommunikálta - gúnyos hangvétellel - hogy aki le akar szállni az ne az első ajtónál tegye mert az a felszállóké, etc.,etc. 70-el száguldottunk végig olyan utakon amelyek az előző évszázad óta felújítatlanul állnak. Mondanom sem kell, ezt többen nehezményezték (volt aki ízesen előre is kiabált hogy "A kurva anyádat már!" de hangját elnyomta a busz süvítő robogása). Jómagam az ülésbe passzírozva azért imádkoztam hogy el ne üssünk valakit mert már tényleg csak ez hiányzott volna az Elátkozott BKV busz históriájából. Kínkeservesen hosszú percek következtek, de végül szerencsésen és épségben megérkeztem a kiszemelt megállóhoz, és remegő térdekkel végre elhagyhattam az Ördög járművét, mely vélhetően a kénköves Pokolba ment tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr766899319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2014.11.17. 17:29:29

Azt hittem ez a bejegyzés a BKV szürreális népéről fog szólni :D Hát igen, én is utálok átszállni egy másikra, már csak azért is, mert az új buszon általában már nincsen helyem.
BKV buszon fel kell mutatni a bérletet ? :D

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2014.11.19. 18:14:30

@Informer2:

Ááá nem, azokról majd máskor írok. :D Aha, fel kell de csak néha nézik meg mi is az pontosan. Ez pont olyan mint amikor régen a vonaljegy narancssárga volt és az egyik ismerősöm kivágott narancssárga krepp papírral járt hónapokig. :D

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2014.11.29. 00:25:26

@-Britpopper-: Ok, arra a cikkre kíváncsi leszek :D BKV buszon úgy tudom nem kell felmutatni a bérletet. Én még soha nem mutattam, csak a metrónál.

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2014.12.10. 13:21:03

@Informer2:

Nálunk fel kell, mármint csak azokon a járatokon amik első ajtón felszállósak. Metrónál fel kell? :D Jó, csak vicceltem...persze hogy fel kell. Más kérdés hogy 10-ből kb. 2 alkalommal nézik meg ténylegesen.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2014.12.23. 13:05:21

@-Britpopper-: Ez igaz, nem nagyon nézik. Ha egyszer bliccelni akarnék, akkor persze néznék.

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2015.01.05. 09:19:15

@Informer2:

Akkor biztosan. Nekem is vannak rossz emlékeim az Akácfa u. 22-ről. :D

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2015.01.14. 09:28:56

@Informer2:

Nekem dettó. Elmentem büntetést befizetni de mondták mivel nem aznap vettem bérletet mikor elkaptak, ezért 8000. Mondtam a nőnek bocs, de nincs ennyi KP nálam ugyanis nem járok mindenhová Nokiás dobozokkal. :D Erre odalépett a biztonsági (?) hogy "Fiatalember, nyugodjon meg!" Én aztán halál nyugodt voltam pedig.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2015.01.16. 23:17:56

@-Britpopper-: :D Még szerencse, hogy én aznap vettem meg. Leginkább arra emlékszek, hogy hosszú sor állt az épület előtt.

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2015.01.19. 16:56:06

@Informer2:

Ja, ott mindig tolongás van. De láttam is az ügyintézők fején hogy horror nekik ott a napi rutin.
süti beállítások módosítása