Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

The Evil Within: The Assignment DLC teszt

2015. április 02. - -Britpopper-

Az utóbbi néhány év ínséges horror-videojátékos felhozatala után kifejezetten erősnek volt mondható a tavalyi mezőny, hiszen az Alien: Isolation mellett befutott a The Evil Within (tesztem ITT) is amely a régi Resident Evil játékok legszebb hagyományait öregbítette tovább, nem kevés borzalommal fűszerezve. Szerintem a The Evil Within egy átkozott jó kis túlélő-horror lett. Olyan, amelyre a játékosok már régóta vártak. Oké, talán egy picit hosszabb lett a kelleténél, de azért a vége felé betett kísértetház sok mindenért kárpótolt (legalábbis engem, a gótikus-horror elkötelezett hívét). Aztán felröppentek a hírek hogy érkeznek majd a sztorit tovább csűrő-csavaró DLC-k, melyeknek én kifejezetten megörültem hiszen a játék továbbra nélkülözi a multiplayer lehetőséget, emígy pedig elkell valami ami lekötheti azt játékost aki nem akar kiszakadni a The Evil Within vérmocskos világából.

theassignment.jpg

A középpontban ezúttal már nem Sebastian, hanem társa, Julie Kidman rendőrnyomozó áll (kinek szinkronhangját a Dexter nővéreként elhíresült Jennifer Carpenter szolgáltatja itt is) és a DLC sokkal inkább rámegy a lopakodásra, a megfontolt taktikázásra és a bujkálásra. No persze akcióból sem lesz hiány, viszont a horror valahogy sokkal jobban előjön mikor osonni kell egy rémisztő ellenfél elől. A sztori válaszul szolgál jónéhány az alapjáték során feltett kérdésre, nyomon követhetjük Kidman kalandjait azon részleteiben melyek Sebastian történetében csak épphogy meg lettek említve. A DLC eleje egyébként kísértetiesen emlékeztet a tavaly előtti Tomb Raiderre, bár Kidman messze nem olyan érdekes karakter mint Lara. Ettől függetlenül könnyű azonosulni vele, a maximum 5 órás játékidő pedig képes végig lekötni a játékost. A helyszínek nagyrésze már ismerős lehet az alapjátékból, ugyanakkor akadnak benne teljesen új helyek is. Ezek szerves részét képezik a The Evil Within miliőjének, egyáltalán nem lógnak ki belőle. Az ellenfelek közül kiemelkedik a fura, "lámpás" szörnyeteg, ami olyan mintha egy Hellboy-filmből lépett volna ki. A fény- árnyék kettőse egyébként is sokkal nagyobb szerephez jutott mint eddig bármikor. Ez pedig kiegészülve a folytonos lopakodással, egy olyan DLC-t képez, amely igencsak megéri a ráfordított pénzt, időt és energiát. Bátran ajánlom tehát mindenkinek, Evil Within -fanoknak pedig különösképp, hiszen kifejezetten klassz lett az első befutott kiegészítő tartalom a játékhoz. Ugyan az expozíció egy kicsit sok benne (az akció pedig kevés) de a horror-hangulat mindenért kárpótol bennünket. Szerencsére kihagyták az idegesítő medvecsapdák jelenlétét is, a történetet pedig okosan szőtték tovább. Két DLC-t kapunk majd még a jövőben. Az egyik a hamarosan érkező The Consequence, az utolsó pedig a The Keeper. Ezek fogják kerek egésszé tenni az Evil Within történetét (persze csak amíg be nem fut a 2. rész). Megmondom őszintén, inkább ebből a szériából látnék szívesen időről-időre újabb részeket mintsem a már önmaga paródiájává váló, lassan lézerfegyvereket is tartalmazó Resident Evil-ből.

Értékelés: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr987323164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása