Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

I Spit on Your Grave: Vengeance is Mine

Harmadszor is ráköptek a sírodra

2015. október 05. - -Britpopper-

i-spit-on-your-grave-3-banner.jpg

Na, ennek a filmnek aztán már végképp semmi értelme nem volt. Oké, oké...menjünk szépen sorjában. Szóval az I Spit on Your Grave 2010-es remake annak idején egyáltalán nem volt rossz. Ugyan ezt a "megerőszakolnak valakit, jöhet a bosszú" sémát már ellőtték korábban is jópárszor (a film előtt pont 2009-ben - és elég keményen - a The Last House on the Left remake), azért az I Spit on Your Grave tisztességes kis torture porn lett. Belevittek egy csipetnyi drámát, de úgyis mindenkinek inkább a minél kegyetlenebb halálnemem és a véres bosszúhadjárat maradt meg emlékeiben. Ahhoz képest hogy a főszereplő csaj már abban a részben is rohadt irritáló volt, én egy tisztességes remake-nek tartom azt a filmet. Nem volt olyan hú de nagy szám, de azért nem volt rossz sem. Bár folytatást már nem kellett volna készíteni hozzá. Ennek ellenére 2013-ban jött a 2. rész, új főszereplővel, új sztorival. Már nem emlékszem tisztán, de ott valamiféle balul sikerült fotózás miatt indultak be az események, de az biztos hogy ott a nőt embercsempészek kivitték Bulgáriába valami rape house-ba és mikor amaz rájött hogy nem az USA-ban van, hisztérikus rohamot kapott. Most miért? Én is voltam Bulgáriában. Szép hely.

A Vengeance is Mine alcímre keresztelt 3. részben újra az 1. rész főhősnőjével találkozunk (a rendező is ugyanaz) aki a történtek után pszichológushoz jár és megpróbálja feldolgozni a vele történt eseményeket. Azt mondjuk nem tudom hogy az 1. részben megismert írónői állását mikor cserélte irodai dolgozóra, de ez most mellékes. Eljár ilyen csoportos terápiára is, ahol nemi erőszak áldozatai beszélik ki magukból, mi nyomja lelküket. Ott megismerkedik egy rocker csajjal akivel csakhamar...nem, nem szerelembe esik, hanem legjobb öribarik lesznek. Később megtudják hogy a csoportban az egyik lányt szexuálisan molesztálja a nevelőapja, ezért elhatározzák hogy megleckéztetik az öreget (vascsővel). Ez az "ártalmatlan kis csínytett" (mármint hogy szétverik a pofáját a vascsővel) nagyon boldoggá teszi őket és meg is beszélik hogy másnap este együtt isznak majd a kedvenc bárjukban. Igen ám, de a rocker csaj oda már nem jön el. Ugyanis meggyilkolták. És meg is erőszakolták. Na, erre Jennifer (ő a főhősnő) elhatározza hogy bosszút áll. De nemcsak a gyilkoson, hanem úgy minden férfin. Mert miért ne?

i-spit-on-your-grave-exclusive.jpg

Komolyan mondom, ebben a filmben kb. minden férfi csak "azt" akarja. Egyébként a feminizmus nagyon durván megjelenik a filmben. Szóval Jennifer nekiáll bosszút állni. Először csak a rocker csaj pasiját kapja el egy sötét sikátorban, majd sorra érkeznek a többiek. A molesztált lány nevelőapja, a sarki szomszéd, mittudomén már ki mindenkit gyilkol le ebben a részben. Az a gond hogy ez a nő továbbra sem jó színész. Sőt! Oké, a többi szereplő is alulról karcolja a közepes színészi játék szintjét de ez a csaj majdnem mindenkit alulmúl. De gondolom arra vagytok kiváncsiak hogy mennyire véres, mennyire brutális és gusztustalan a kínzásos és gyilkolós része a filmnek? Igazam van? Nos...van benne egy-két "keményebb" rész de semmi extra. Nem kapunk annyira ötletes gyilkosságokat mint az 1. részben (mondjuk a szem kipeckelés + varjak), de még csak annyira gusztustalanokat sem mint a 2. részben (mondjuk a home made kasztrálás). Úgyhogy a film még ebben sem képes letenni valamit az asztalra. Egy végtelenül unalmas, felesleges folytatás lett a Vengeance is Mine. Semmi szükség nem volt rá. És nagyon remélem hogy egyetlen marhának sem születik meg a fejében hogy elkészítsék a 4. részt a 2. részben megismert csajjal, meg ugyanazzal a rendezővel. Léccike ne. Hallgassatok rám.

Értékelés: 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr317892766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása