Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Várólistás: Sand Castle (2017)

2017. március 03. - -Britpopper-

Hihetetlen hogy még csak néhány napja hogy írtam a The Wall című film előzeteséről, máris itt egy újabb Irakban játszódó alkotás, a Sand Castle (Homokvár). Ezt a Netflix tolja majd ki, akik újabban úgy ontják magukból az előzeteseket, mintha fegyvert tartanának a fejükhöz. Az egész estés filmjeik is eléggé megszaporodtak az elmúlt fél évben, ami persze örvendetes, hisz a Netflix nem szarral gurigázik. Meg merem kockáztatni hogy saját készítésű sorozatokban méltó ellenfelei az HBO-nak, a Narcos például nálam úgy lett all time favorit, hogy eleinte kifejezetten vonakodtam megnézni, a témája miatt. Aztán gyönyörűen beszippantott, volt hogy éjfél körül egymás után két részt is ledaráltam, pedig másnap reggel melóba kellett menni. A Stranger Things esetében is pont így jártam, és a Daredevil is baromira tetszett. És ha már Netflix és a saját gyártású filmjeik, feltétlenül ki kell emelnem a Beasts of No Nation című, igen megrázó drámát, melyet mellesleg a True Detective írója hozott össze. És akkor nézzétek csak meg náluk a 2017-es kínálatot, hát bőven lesz mit néznünk egész évben. Melléjük sorakozik fel a Sand Castle.

sand-castle-01.jpg

Irak, 2003. A háború legelején járunk, ahol Matt Ocre közlegény (Nicholas Hoult) először szembesül a háború borzalmaival. Baqubah külvárosában kell helyreállítaniuk a vízszolgáltatást néhány bajtársával együtt, azonban a helyzetet nehezíti hogy a helyi civilek nem látják szívesen az amerikai katonákat, illetve nehéz eldönteni hogy ki az ártalmatlan és ki a terrorista. Matt a saját bőrén tapasztalja meg hogy nem csak az irgalmatlan hőség az, ami leselkedik rájuk a forró, végeláthatatlan sivatagban.

sand-castle-03.jpg

A filmben játszik még Henry Cavill (Az Acélember) és Logan Marshall-Green (Prometheus, illetve a tavalyi zseniális Quarry), a rendező pedig az a Fernando Coimbra, akinek a Narcos sorozatot is köszönhetjük. A filmet egyébként valós események ihlették, Chris Roessner volt katona saját élményei alapján írta meg a forgatókönyvet. A minőségre mindezek alapján biztosan nem lesz panasz, Coimbra pedig van annyira profi és merész rendező, hogy a háborút a maga vérmocskos módján tárja elénk. Én iszonyatosan várom már, természetesen a The Wall mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr2112309017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása