Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

A betolakodó

2017. május 19. - -Britpopper-

Szeretném már itt az elején leszögezni, hogy szerintem ebben a filmben egy kissé túlzásba vitték a (mű)vér mennyiségét. Ez már majdnem az a szint ahol a szereplők nyakig mártóznak a vámpírok számára édes nedűben. Azért annyira nem zavaró a helyzet de tényleg visszavehettek volna egy keveset mert így sokak számára egyszerű gore filmnek hathat eme alkotás. Holott erről szó sincs. Egy baleset képsoraival nyit a film. Sarah (a főszereplő) magához tér a kocsijában, arcát mély sebek borítják, szájából vér csöpög. Hasát fürkészi, ugyanis terhes. Szerencsére a magzatnak nem esett nagyobb baja. A törött szélvédő túloldalán füst száll fel. Sarah frontálisan ütközött egy másik autóval. Maga mellé pillant és férjét keresi elkeseredetten. A pasas nincs valami jó bőrben. Konkrétan halott. Ugrás az időben, négy hónappal később: Sarah otthon tölti a Karácsony estét, másnap van kiírva a szülészetre. Pihenget, próbál elaludni. Hirtelen csönget valaki. Sarah nagy nehezen kibotorkál az ajtóhoz, amely túloldalán egy nő áll és jön a szokásos, klisés jelenet: Ki az? / Üdvözlöm, csak telefonálni szeretnék! / Késő van, menjen a szomszédokhoz! / Asszonyom, tényleg csak egy telefon! / Hagyjon békén! / stb. Csakhogy az ismeretlen nő elég sokat tud Sarah múltjáról, ezért a lány jól elzavarja a picsába és kihívja a rendőrséget.

a-l-interieur-2007-04-g.jpg

Ám közben még a nő ijesztő módon hirtelen felindulásból betekint a kerti üvegajtón majd köddé válik. Kiérkezik végre a police, átkutatják a kertet de nem találnak már ott senkit sem. Sarah pedig végre megnyugszik, elbúcsúzik a rendőröktől és újfent lefekszik aludni. Kicsit később az idegen nő azonban már ott áll az ágya fölött egy ollóval és őt méregeti. Hosszasan, nagyon hosszasan. Majd kimegy a fürdőbe, és hoz egy kis fertőtlenítőt amelybe beleáztatja az ollót amit rögtön utána beledöf Sarah köldökébe. A terhes lány rögvest felébred (nem kell ide ébresztőóra!), jól fejbe vágja támadóját az éjjeli lámpával, majd elkezd menekülni. Menekül önmaga és a születendő gyermeke életéért is. Az idegen őrült nő pedig minduntalan rá vadászik és feltett szándéka, hogy kivágja a csecsemőt Sarah hasából. Bájos. Egyébként később bejön még a képbe pár szereplő, tehát nem két szereplős gore-orgiát kapunk. Jönnek Sarah rokonai látogatóba, meg utána pár zsernyák is akiket azért küldtek, hogy megnézzék, vajon minden rendben van-e. Szóval lesz gyilkolászás bőséggel (és rengeteg vérrel). A befejezés érdekes. Sok mindent megmagyaráz. De senki se várjon feel good befejezést mert ez nem az a műfaj. Erősen ajánlott film!

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr6812437233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása