Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Előzetes: Assassin’s Creed: Origins

Kalandozások az ókori Egyiptomban

2017. június 06. - -Britpopper-

assassins-creed-origins-coming-soon_xqhq.jpg

Elég szépen belehúzott az Ubisoft idén, a Far Cry 5 mellett ugyanis érkezik az Assassin’s Creed legújabb része is, Origins alcímmel. Ez már önmagában arról tanúskodik, hogy visszatérünk a kezdetek kezdetéhez és láthatjuk, amint az egész asszaszinok vs templomosok párharc kezdetét vette, főszerepben természetesen megint az Éden Almájával, a konfliktus forrásával. A helyszín ezúttal az ókori Egyiptom lesz, mely nekem személy szerint az egyik kedvenc helyszínem, így nagyon remélem hogy rendesen kihasználják. Az ókori Egyiptomról igen keveset tudunk, amit pedig igen, annak több mint a fele legenda. Egy ilyen miliőbe remekül illik az Assassin's Creed cselekménye, csak el ne tolják túlságosan a mese irányába. A történet egyébként 11 fejezetből áll és nagyjából 20 óra lesz végigtolni, ami alatt nemcsak Egyiptomban, hanem a Földközi-tengeren is kalandozhatunk egy háromszor akkora térképen, mint ami a Balck Flagben volt. Ez már önmagában rengeteg lehetőséget rejt magában, előre várom például a mellékküldetések széles repertoárját illetve a temérdek gyűjtögethető tárgyat. Megtartották a hajózást - ez speciel pozitívum nálam -, az idősíkot pedig valamikorra időszámításunk szerint 100-200. közöttre kell belőni, amikor Egyiptom már a Római Birodalom része volt. Görögország az előzetes hírekkel ellentétben kimarad.

assassins-creed-origins-leak_yjak.jpg

De csak azért hogy később oda is ellátogathassunk valamelyik jövőbeli Assassin’s Creed játék képében. Az Ubisoft ugyanis egy új trilógiát akar, melynek az Origins csak az első fejezete. A helyszínek 40%-át városok teszik ki, melyek közül a legnagyobb akkora lesz, mint anno a Brotherhoodban Róma volt. Az egyik város Alexandria, de azt még nem tudni, ez-e a legnagyobb közülük. Biztos hogy megint kapunk néhány valós történelmi személyt, de eddig csak Antoninus Pius római császár került említésre. A játékmeneten elvileg gyökeresen változtattak, a mozgás sokkal gördülékenyebb lesz, a harcrendszernél pedig a The Witcher 3 alapjait vették figyelembe és dolgozták át. Három képességfán bonthatjuk majd ki a skilljeinket jóféle RPG hagyományokat visszaidézve és ötféle fegyvert, többek között íjat és csuklóra szerelt pengét vethetünk be az ellenfelekkel szemben. A hajózásról még annyit tudni hogy nagyon egyszerű lesz az irányítás, csupán egy gomb és az analóg kar segítségével terelgethetjük majd ladikunkat. A kosztümök variációs lehetőségei az Assassin’s Creed: Unity-t idézik vissza, tehát aki ott szeretett azzal szöszölni hogy a hímzett ruházat ingujját milyen színűre változtassa, az itt elemében érezheti majd magát. Ha minden jól megy akkor október 31-én már bele is vethetjük magunkat a kiszivárgott pólóképen látott Ba Yek nevű orgyilkos kalandjaiba, mindenesetre az idei E3 után jóval többet fogunk megtudni az új Assassin’s Creed részről. Én baromira várom. Addig pedig ideje leporolnom a Black Flaget.

3239164-ac_h2je.jpg

assassins-creed-origins-shirt-back-999688.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr9912559101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása