Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Assassin's Creed: Syndicate - Jack the Ripper

Hasfelmetsző Jack nyomában

2017. június 16. - -Britpopper-

A 2015-ös Assassin's Creed: Syndicate számomra az utóbbi idők egyik legjobb Assassin's Creed epizódja volt, méltán sorakozott fel polcomon a szintén remek Rogue mellé. A viktoriánus korabeli Londont tökéletesen alkották meg, a hajnali ködben mászkálni a macskaköves mellékutcákon vagy éjszaka csüngeni a Big Ben tetejéről még digitálisan is óriási élményt jelentett nekem. Whitechapel kerületét járva azonban egyetlen dolgot nagyon hiányoltam a játékból: Hasfelmetsző Jack rémtetteit. Pontosabban inkább magát, Hasfelmetsző Jack-et. Pedig adta volna magát. Az Ubisoft persze kitért rá több interjúban is hogy az alapjáték idősíkjába nem igazán passzolt volna Jack, azonban egy később kiadott DLC már nem jelenthetett akadályt arra vonatkozóan hogy kihasználják a témában rejlő lehetőségeket.

jack1.jpg

Bő két évtizeddel járunk a Syndicate eseményei után. Evie Frye 1888-ban tér vissza Londonba, testvérét, Jacobot keresvén aki rejtélyes módon köddé vált, miközben a rémséges Hasfelmetsző Jack nyomában járt. Evie egy percig sem habozik, és azonnal nekilát felgöngyölíteni az ügyet. Összesen tíz fő küldetésen keresztül járhatunk a kegyetlen gyilkos nyomában, eközben gyilkossági helyszíneket kell vizsgálnunk - melyek közül néhány a valós eseményeket veszi alapul - és eltennünk láb alól néhány főbb ellenfelet, a csatlósaikkal együtt. Helyileg Whitechapelben bóklászunk a legtöbbet de később rendelkezésünkre áll még London belvárosa is, a többi került le lett zárva. Mondjuk tennivalónk bőven akad így is, ezúttal sem maradtak el a gyűjtögetnivalók és a mellékküldetések. A témaválasztásnak köszönhetően ezekben elsősorban bajba jutott örömlányok segítségére siethetünk, megszabadítván őket bántalmazóiktól. Egész jópofa mellékküldik ezek.

2937504-acsyndicatejacktheripper.jpg

Kisebb-nagyobb változtatások a helyszínekben is megfigyelhetőek. Ezúttal például szállingózik a hó, ami kifejezetten sokat ad hozzá a komor, nyomasztó hangulathoz. A fő küldetések közben pedig eljuthatunk a kísérteties Cotswolds-kastélyba, illetve felkeressük a Temze mocsaras torkolatvidékét is, a végső összecsapásra pedig hol máshol is kerülhetne sor, mint a Lambeth Elmegyógyintézetben, mely már az alapjátékban is az egyik legjobb helyszínnek számított. Maga a sztori szerencsére tartogat pár meglepetést, nem fullad unalomba. Játékmenetbeli újdonság még hogy bizonyos - sajnos igen kevés - esetekben magát Hasfelmetsző Jack-et is irányíthatjuk akivel igazi elmebeteg sorozatgyilkosként végigkaszabolhatunk a küldetéseken. Bekerült egyfajta félelem-rendszer is, mely segítségével halálra rémíthetjük a legtöbb ellenfelet. De készíthetünk például hallucinogén porokat vagy félelembombákat , melyek sokszor kihúznak a slamasztikából.

assassins_creed_syndicate_jack_the_ripper_concept_art_by_my_04.jpg

A hangulat igazán komor és horrorisztikus. Ez nekem eléggé hiányzott az alapjátékból, hát itt most hatványozottan megkaptam. Nagyon messze áll a Jack the Ripper DLC a lehúzástól, hiszen kellőképpen tartalmas szórakozást nyújt mindazok számára akiknek tetszett a Syndicate - abban is főként a nyomozgatós részek -, és szeretnének még néhány órára elveszni a világában. Az Ubisoft szerencsére itt is tartotta azt a magas szintet amit a Syndicate hozott és egy teljesen korrekt kiegészítőt dobtak össze, mely abszolút méltó az alapjátékhoz.

Értékelés: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr6012599467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása