Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

When Evil Lurks (2023)

Lopakodik a borzalom

2023. október 28. - -Britpopper-

Két dolog miatt vártam nagyon ezt a filmet. Az egyik, hogy az argentin Demián Rugna rendezte, aki a 2017-es Terrified című horrorral nagyon betalált nálam. A másik pedig, hogy Scott Derrickson, a Sinister és a Fekete telefon rendezője egy interjúban megemlítette, hogy szerinte az idei év egyik legjobb filmje a Barbie mellett – igen, elég erős a kontraszt. A When Evil Lurks időközben felkerült a Shuderre, és kifejezetten sajnálom, hogy külföldön is csak néhány moziban vetítették, hiszen nagyon szívesen megnéztem volna nagyvásznon is.

szo2s3ltzfxcaihzoh7f4xqclbn.jpg

A sztori szerint két testvér, Pedro és Jaime rájönnek, hogy a környéken valaki rejteget egy fertőzött/megszállt embert. A démon még nem tudott megszületni, viszont a test már kvázi bomlásnak indult, ezért kellene jönnie egy hivatalos személynek, aki végez a gazdatesttel – csakhogy ez nem történik meg. A két testvér annyiban hagyná a dolgot, de a földbirtokos Ruiz úgy dönt, hogy azonnal el kell tüntetni a félig már hulla alakot. És igazából itt kezdődnek a problémák. A fertőzöttet nem lehet lőfegyverrel megölni, a vele való érintkezés szigorúan tilos, nem lehet a nevén nevezni a démont és arra is ügyelni kell, hogy nehogy bármiféle fényforrás legyen a közelben, mert ezek az ördögi teremtmények az árnyékokat kihasználva közlekednek. Ez így leírva totális zagyvaságnak tűnhet, de a film szépen megmagyarázza a legfontosabb dolgokat – bár bennem így is hagyott kérdéseket.

mv5bm2q5yjm3mmitmzgyos00ytewlwi4yzutnju1mdcwzde2ogy3xkeyxkfqcgdeqxvyntiyodmzmza_v1.jpg

Azzal mindenképp számolni kell, hogy a When Evil Lurks nem kímél. Két vagy három olyan jelenet is van a filmben, ami szabályosan sokkolhatja az embert. Demián Rugna nem fordítja el a kamerát, ha erőszakról van szó, de emellett a film kellően véres és gusztustalan is. Utóbbira nagyon jó példa a fertőzött/megszállt Uriel, aki olyan mocskosul undorítóan néz ki, hogy már-már a hányinger kerülgetett. Nem egy könnyű film a When Evil Lurks, és ehhez hozzátesz, hogy a főszereplővel, Pedróval (Ezequiel Rodriguez) sem igazán lehet azonosulni, hiszen alapból nem egy pozitív karakter. Több olyan jelenet is akad a filmben, amik képesek beleégni az ember agyába, szóval érdemes óvatosan közelíteni felé!

A filmet a Shudder kínálatában lehet megtalálni, hazai premierről egyelőre nem tudni.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr2818245037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása