Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Rémálmok jönnek: Fran Bow előzetes

2015. augusztus 03. - -Britpopper-

fran-family-picture-after-pills.png

Hát kedves fiúk-lányok, számomra máris megvan az év leges-legjobban várt játéka. És ez nem más mint a nagyon durván elvontnak tűnő, point 'n click Fran Bow - mely augusztus 27-én érkezik. Ez a 2D-s videojáték engem leginkább az American McGee -féle Alice játékokra emlékeztet (melyekből hamarosan animációs sorozat lát majd napvilágot, de erről később) viszont a képeket és az előzetes videókat elnézegetve még annál is sokkal de sokkal betegebb lesz. Hasonló egyébként a sztori is mint amilyennel az Alice is rendelkezett annak idején. A főszereplő, Fran, egy fiatal lány aki mentális betegséggel küszködik. Szülei rejtélyes halála miatt egy elmegyógyintézetben (Oswald Asylum) kezelik, ahol Fran számára összemosódik az álom és a valóság mezsgyéje. Egyetlen barátja Mr. Midnight, egy éjfekete macska aki a játék bizonyos pontjain irányítható karakter is lesz. Célunk eljutni Grace nagynénihez, Fran egyetlen még élő rokonához, és együtt a végére járni a rejtélyes eseményeknek.

20140331124533-atercake.png

A kézzel rajzolt grafika nagyon sokat ad hozzá a hangulathoz

Tudjátok már hogy nagyon imádom a point 'n click műfajt, így külön öröm számomra hogy a játék ebben a stílusban érkezik. Így legalább a gépigény sem lesz horrorisztikus (a játék viszont annál inkább!), bőven el fog futni egy mezei laptopon is. Itt jegyezném meg hogy a napokban frissítettem Windows 10-re és eddig egész klassznak tűnik, bízom benne hogy a játékok támogatottságánál sem lesznek gubancok (ez annak idején a Vistánál elég nagy gondokat okozott). Tehát a Fran Bow mindenki gépén el fog futni (mellette természetesen jön Androidra és iOS-re is), kérdés már csak az hogy ki mindenki akarja majd megvenni. Bízom benne hogy minél többen, hisz az ára sem lesz túl borsos. Megéri tehát kiadni rá Steam-en.

20140331124601-missingmidnigt.png

Ennyire elborult hangulatot már régen láttam videojátékban

Ugyanis tényleg kegyetlenül brutálisan elvont és szürreális ennek a játéknak a látványvilága, nézegessétek csak meg a képeket! Zseniális! Tényleg az Alice volt még nagyon hasonló (főleg a Madness Returns) meg a The Path és azóta én nem sok hasonló videojátékkal találkoztam, mely ennyire beteges lett volna. Ízig-vérig pszicho-horrorral lesz tehát dolgunk, mégpedig az igényesebb fajtából. A 2D-s kézzel rajzolt grafika szerintem nagyon szép, picit olyan hatása van az egésznek mintha Tim Burton egy hétig masszívan LSD-zett, aztán leült volna mesekönyvet írni. Minden tiszteletem a svéd készítők felé, egészen frenetikus amit megalkottak! Minden egyes pályarész gondosan, aprólékosan megalkotott és érződik belőlük az odafigyelés és az odaadó munka (nameg a tehetség is, de ez most más kérdés). Azt hiszem a Madness Returns óta várok már egy kifejezetten beteg, elvont videojátékra és a Fran Bow nagyon úgy néz ki hogy elhozza ezt nekem. A klasszikus point 'n click sajátosságok természetesen itt is megtalálhatóak majd, lesz inventorynk és a játékmenetet abszurd logikai puzzle-feladványok is színesítik majd.

44na.png

Így fog kinézni a Collector's Edition. Már rendelném is

Abszolút várós tehát a Fran Bow és hála az égnek, még ebben a hónapban érkezik. Ennél jobb az augusztus már nem is lehetne, így már csak kihúzzuk a 38 fokos forróságot, aztán most már úgy is látható közelségben van az Ősz. Kissé hanyagoltam a videojátékos szekciót, ezért azt hiszem erre ráerősítek picit. A Fran Bow mellett végig szeretném játszani minél előbb az eléggé hasonló atmoszférájú The Cat Lady és Neverending Nightmares alkotásokat is. Tesztek várhatók ezekből is majd idővel, de jelenleg amire nagyon rá vagyok kattanva az a Fran Bow. Zsigerekig hatolóan alapos tesztet és kritikát várhattok majd tőlem, egyelőre ha videojátékokról van szó akkor minden figyelmemet ez az alkotás köti le. Csak győzzem kivárni.

Készüljetek. Rémálmok jönnek...

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr797675582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása