Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Wrong Turn (2021)

Ez a kitérő már nem annyira halálos

2021. február 19. - -Britpopper-

A 2003-as Halálos kitérő nem volt egy nagy eresztés, de nekem megfelelő módon hozta a szintet az akkoriban még mindig igen szép sikereket elérő tinihorrorok között és a Texasi láncfűrészest/Sziklák szemét visszaidéző sztori, meg az erdei környezet is kellőképp rátett pár lapáttal a hangulatra. Több folytatás is készült hozzá, ám ezek színvonala részről-részre süllyedt. Aztán jöttek a hírek, hogy feltámasztják a szériát.

mv5bm2y5zwe2mtmtode3zc00nwq4lwjknzctngy4njg5ndy5mznlxkeyxkfqcgdeqxvynjuxmjc1otm_v1.jpg

Mondjuk ez inkább hullagyalázás lett. A film nem az erdőbe kirándulni induló fiatalokkal nyit, hanem az egyikőjüket éppen kereső édesapával, ami eleve totál hangulatgyilkos lett, szerintem. Aztán megkapjuk persze főhőseinket, de ezeknél balf*szabb társaságot már nagyon régen láttam horrorban. Az előzetesben is ellőtt, lefelé gördülő farönk elől képtelenek érdemben elmenekülni, pedig egy rohadt erdőben vannak, ahol bármelyik fa megfogja azt az átkozott rönköt, csak mögé kell állni! Később sem javul a helyzet, és a 2021-es film talán legnagyobb baklövése is abban keresendő, hogy kukázták a régi receptet az erdei mutánsokkal, helyettük valami elcseszett szektás vonalat hoztak be, akiknek külön faluja meg kiépített társadalmi rendszere van a rengeteg közepén és - na, ez volt az abszolút kedvencem - a plakáton is látható módon beöltözve járják útjukat, miközben mellettük pár méterre ott egy komplett turista-ösvény! De tegyük félre, hogy miként maradhatott ez a titkos társadalom ennyi ideig rejtve a kíváncsiskodó szemek elől, hiszen hasonlót láthattunk már a The Ritual esetében is, és ott sem kérdőjelezte meg senki. Vannak ennél komolyabb gondok is.

wrong-turn-2.jpg

És nem az, hogy 2021-ben szinte kötelező jelleggel kellett beletenni egy meleg párt a sztoriba, hanem hogy a csapat között olyan szinten nem működik a kémia, hogy az már fájdalmas. De nem elég, hogy baráti szinten nem, még párkapcsolati szinten SEM! Egyik percről a másikra változik valaki teljesen nyugodtból hisztérikus barommá, ha elhullik az egyik társuk, akkor nagyjából öt percet szánnak rá, hogy meggyászolják, és reggelig folytathatnám még a sort. A gore valamennyire tudta volna menteni a filmet, de ebből is csak minimálisat kapunk. Egyszerűen nincs kiért izgulni, nincs egyetlen kedvelhető karakter sem, a film befejezése pedig akkora ordas nagy hülyeség lett, hogy komolyan csodálkozom azon, hogy emiatt senki nem verte nyakon a forgatókönyvírót. Ha ezt sikerült 2021-ben kihozni a Halálos kitérő szériából, akkor jobb, ha inkább örökre eltemetik az egészet és hagyják megrohadni.

ÉRTÉKELÉS: 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr8116432040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása