Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Nobody (2021)

Száll egy pofon a szélben

2021. április 17. - -Britpopper-

Akik krónikus John Wick hiányban szenvednek, azoknak befutott a Nobody (Senki), amiben a Better Call Saul sztárja ver laposra mindenkit, aki az útjába kerül.

nobody-nbd_teaser1sheet5_rgb.jpg

Hutch Mansell (Bob Odenkirk) élete a nagybetűs Dögunalom. Minden nap ugyanazt csinálja: felkel, kiviszi a kukát, reggelizik, munkába megy (busszal), majd irány haza. És másnap ugyanez elölről, aztán újra és újra. A férfi közben teljesen elhidegült a feleségétől és már csak emlékként gondol azokra a napokra, amikor még boldog házaséletet éltek. Aztán egy nap valami felkavarja az állóvizet. Két botcsinálta rabló tör be a Mansell-házba, és bár Hutch és a fia rajtuk ütnek, az apa elengedi a két tagot. Ez az első pillanat, mikor Hutch-ban elkezd feltörni a régi, elnyomott, "kérdés nélkül szétverek mindenkit a p*csába" énje, de itt még kordában tudja tartani - később egy buszon randalírozó társaságnál már nem. Pechére az egyik péppé vert suhanc egy nagyhatalmú orosz maffiózó testvére, aki innentől vérbosszút esküszik. Hutch pedig végre azt teheti, amihez igazán ért: eszközökben nem válogatva, látványos módon legyilkol bárkit, aki az útjába áll és veszélyezteti a családja biztonságát.

nobody-bob-odenkirk.jpg

A filmet korábban is többször hasonlítgatták a John Wick trilógiához (mondjuk a poszter is egy az egyben John Wick 2), és a vágások, a bunyók, az összecsapások valóban hozzák is ugyanazt a szintet. A Nobody eleje parádésan jó lett! A vágás feszes, a tempó pörgős, Michael Ironside meg kövér, de itt kapjuk meg az idei év eddigi legjobb akciójelenetét is, a buszos verekedés képében. Ez a rész tényleg olyan lett, hogy simán elmenne akármelyik John Wick részbe. Aztán a film második felére mintha elfogyna a muníció. Mikor már a nyugdíjas otthonból szabadult, csontsovány Christopher Lloyd is shotgunnal lövöldözik, ott hitelét veszti az egyszemélyes gyilkológép karaktere (bónusznak a rapper RZA-t is előrángatják), és bár Bob Odenkirk tisztességesen odateszi magát, azért ő messze nem egy Keanu Reeves, aki jobbára maga csinált meg minden hajmeresztő bunyót a John Wick filmek forgatásán.

t-iyvytfrha.jpg

Ettől függetlenül hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szórakoztam jól a filmen. Mielőtt felvonultatnák a jól bejáratott kliséket, tényleg van néhány olyan pillanat, ami rendesen odaver - szó szerint. Törnek a csontok, hullanak a fogak, szinte érezni lehet a bevitt ütések súlyát, vagy amint a zsebkés a húsba mar. Ezekben a jelenetekben brillírozik a Nobody, és ezek miatt - meg amíg nem jön a John Wick 4 - mindenképp érdemes megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr2816503684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.19. 10:13:12

a trailert láttam, de az nem fogott meg egyáltalán.

rinoceros 2021.04.19. 10:47:40

Rém gyenge, pedig van benne minden: orosz maffiózók, bosszú, hentelés. Csak a sztori hiányzik ami a John Wick első részét naggyá tette.

bontottcsirke 2021.04.19. 13:26:22

John Wick koppintás, sajnos amerikai filmet nem nézek többet, annyira kiégett egész Hollywood, hogy nincs már értelme szenvedni ezeken a nézhetetlen szarokon. Olyan 2016-tól minden amerikai filmet vagy mobilozva nézünk végig vagy 10 perc után letöröljük. A rendezőzsenik gyerekei már teljesen alkalmatlanok a filmezésre. Megértet a ZS generáció, aminek a munkája egy nagy nulla.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.23. 13:24:11

csak megnéztem...

Valahol John Wick és a Szélsőség között, keverve egy kis Erőszakos múlttal, és Reddel meg egy csipet Védelmlezővel.
E sok lopásnak egy stílustalan katyvasz lett az eredménye, amit nem ment meg se RZA, se a frenetikus Christopher Lloyd. Egyszerűen nem elegek ha a főszereplő karizma nélküli, sótlan alak.
A buszos bunyó ami ér valamit egyedül a filmben.
süti beállítások módosítása