Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Eleven kór (2021)

Ez a horror a műtőasztalon maradt

2021. szeptember 14. - -Britpopper-

mv5bytc0nwiwotytnzewyi00ymuyltlmywytyjjizjrjn2rjmjaxxkeyxkfqcgdeqxvymteymjm2ndc2_v1.jpg

Nehezen találom a szavakat. A film úgy lett hírdetve, hogy James Wan nagy visszatérése a horror műfajához, ehhez képest már az első 10 percben azt hittem, hogy valamiféle paródiát nézek. Tényleg, konkrétan vártam, hogy a titkos laboratóriumban történő jelenet végén kiderüljön, hogy valaki csak egy gagyi, zs-kategóriás horrort néz éppen, és kezdődhet a tényleges film. De nem, ez végig ilyen maradt. Madison (Annabelle Wallis) terhes. Többször elvetélt már, a pasija pedig egy igazi tróger. Egy nap felindulásból rendesen a falhoz is löki szegény Madison-t, aki ettől fejsérülést szenved. Innentől fogva egy különös árny-alakot lát mindenhol, és néha konkrétan mások szobájában találja magát, ahol végig kell néznie, ahogy ez az alak meggyilkol embereket. Mivel a pasija is az áldozatok közé kerül, a rendőrség is rászáll a nőre, de szerencsére segítségére siet a testvére, hogy együtt nyomozzák ki, vajon ki lehet ez a kegyetlen gyilkos és mi köze van ehhez Madisonnak.

mcdmali_wb020.jpg

Bár a film címe beszédes ("Malignus"), egész korrekt csavart sikerült beletenni, de összességében mégsem érződik egy James Wan horrornak. Ijesztő? Nem igazán. Véres? Néhol paródiaszerűen túlzásokba esik. Konkrétan átmegy egy helyen gore-ba, ami látványos, de elég furán veszi ki magát. A rendőrségen pedig kapunk egy olyan béna CGI akciórészt, hogy már a fejemet fogtam. Tényleg úgy néz ki az egész, mint egy olcsó videojátékban. És pont ezért gondolom, hogy ez nem egy James Wan horror, hanem csak a neve kellett a produkcióhoz. Wan ma már nem csinálna meg olyat, hogy a főszereplő épp lefelé sétál a lépcsőn és a háttérben elszalad valaki hangos hanghatással. Ez olcsó, bazári jumpscare, amit a rendező már 2010-ben, az Insidious első részénél sem használt - itt rengeteg van. Két dolgot jelenthet mindez. Az első, hogy James Wan eladta a nevét a filmhez, a második pedig - és nagyon remélem, ez nem igaz -, hogy mindössze ennyire telik tőle. Attól az embertől, aki megreformálta a modern horror műfaját a Saw, az Insidious és a The Conjuring 1-2 filmekkel. Hatalmas csalódás volt nekem a Malignant, jobb szeretném minél előbb elfelejteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr7316688016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása