Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

You Are Not My Mother (2021)

Anyu egy kicsit fura

2022. április 23. - -Britpopper-

277301467_4948490958568068_2217298164090027227_n.jpg

Char (Hazel Doupe) nehezen jön ki az anyjával. Angela (Carolyn Bracken) ugyanis néha olyan, mintha ott sem lenne: figyelme elkalandozik, nem emlékszik dolgokra, és így tovább. Egy nap Char a suliból hazafelé tartva megpillantja az anyja kocsiját a pusztaság közepén - teljesen üresen áll egy mezőn, az ajtók nyitva. Egy egész napig Angela nem tér haza. Ám amikor már a rendőrséget is bevonják a nyomozásba, a nő egyszercsak beállít. De ez az Angela már nem ugyanaz, mint aki korábban volt. A sztoriról ennyi bőven elég is. Újabb ír horrorfilmmel állunk szemben, szóval a Caveat és a The Hallow után reménykedtem, hogy ismét valami minőségiben lehet részem. Ezt nem teljesen kaptam meg, de azért nem volt rossz az élmény.

mother-1024x599.png

A You Are Not My Mother egyébként egészen erősen, már-már sokkolóan kezd, és a nyomasztó hangulat végig kitart, amire a dublini táj is rádob egy lapáttal. Viszont a szereplők néha totál irreális, logikátlan dolgokat művelnek, amik felett nem igazán tudtam szemet hunyni. Ez főleg a film vége felé ütközik ki, de gyorsan hozzá is teszem, hogy már az elején egy álomjelenetben meg kapunk egy nagyszerűen felépített, hatásos jumpscare-t, ami hasonlóan jó lett, mint a Caveat pincés jelenete. Ha épp nincs semmi más és egy kis horrorra vágytok nyugtalanító atmoszférával, creepy anyukával, meg ékes ír akcentussal beszélgető emberekkel, akkor érdemes lehet rámenni - csak ne legyenek túl magasak az elvásárok.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr8617809331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása