Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Véres óriás nyuszik

2017. április 12. - -Britpopper-

img.jpg

A Silent Hill 3 2003 novemberében jelent meg. Én PC-n játszottam vele. A Kinyilatkoztatás mozifilm eme résznek a történetét vette alapul - de bár ne tette volna. Tizenhét év telt el a Silent Hill első részének eseményei óta. Heather egy hétköznapi, ám komoly tinédzser lány, aki szeret vásárolgatni. Egészen addig, ameddig a saját múltja el nem éri. Egy detektív közelíti meg Heather-t a bevásárlóközpontban és nem körömlakkot akar venni neki, de még csak nem is akciós fehérneműt. Heather nem figyel rá, és azt mondja neki, hogy hagyja békén, miközben az folyamatosan olyan kérdéseket tesz fel, amik Heather-ben elfeledett emlékeket idéznek elő. Sikerül elkerülnie, de miután ismét visszamerészkedik a bevásárlóközpontba, észreveszi azt, hogy mindenki eltűnt, ezzel magára maradt. Ahogy aztán egyedül vándorol a bevásárlóközpontban, rádöbben arra, hogy nem oda tért vissza, ahová kellett volna - sehol egy Bershka!. Átlépte a képzelet és a valóság határát, és minden olyanná válik, mintha valaki rémálmában kószálna, amiből azonban nem tud kijutni. Groteszk lények tűnnek fel az árnyak közül, és időnként minden átalakul. A falakat rozsda és vér kezdi borítani, és olyan dolgok jelennek meg olyan helyeken, amiknek semmi keresnivalója se lenne ott. Az egyetlen reménye az otthona, ám amikor hazaér rádöbben arra, hogy neki is erős köze van a vele történtekhez. Rájön, hogy tulajdonképpen ő testesíti meg az első rész Alessájának a lelkét, a történet előrehaladtával kezd visszaemlékezni "régi énjére", és azokra a dolgokra, amiket Alessa élt át. A végén épp hogy sikerül elkerülnie azt a sorsot, amit még az első részben szántak Alessának.

screenshot11.jpg

Már csak a sztori miatt is érdemes végigjátszani a harmadik részt hiszen nagyon sok mindent meg lehet tudni Silent Hill múltjáról és a múltban történt eseményekről. Fontos megemlíteni, hogy a második résszel ellentétben eme epizód szorosan kapcsolódik az 1999-es előzményhez. A horror is nagyobb szerephez jutott, sokkal többször ijedhet meg a játékos a végigjátszás során mint az előző részek alatt. A "kifordított" pályák kellően betegek és szürreálisak (de legalábbis nagyon elvontak). Ennél a résznél én már teljesen ráfüggtem a szériára, magával ragadott a történet és az atmoszféra. A játék még a régi hagyományokat követi, tehát nem kevés logikai feladvány is helyett kapott benne. Ezek szerepeltetése pozitívum, hiszen legalább az agyat is megmozgatják néha-néha. És persze itt is több befejezés is lehetséges, csak úgy mint az előző rész esetében. Kapcsolódási pont még nekünk magyaroknak, hogy ehhez is készült magyar szinkron amely ingyenesen letölthető. Csupán a gyatra PC-s irányítás és a főszereplő Heather gyenge karaktere rontják az összképet ám ezeken túl lehet jutni nagyon hamar. Ízig-vérig Silent Hill alkotás, érdemes pótolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr9012374619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása