Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Megan is Missing

Egy rendkívül fontos, megrázó film

2017. június 26. - -Britpopper-

Mindennapi életünk része az internet. Kapcsolatokat tartunk, ismerkedünk, vásárolunk, kikapcsolódunk és játszunk rajta. A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. De időzzünk most el egy bizonyos szegmensénél: ismerkedünk rajta. Bizony, erre is van lehetőség. Akár arc nélkül is, profilképek mögé bújva. A társkereső oldalakon is megannyi kamu profil van, amely izmos/csinos pasasnak/nőnek állítja be a profil gazdáját, a valóságban viszont az illető semmiben sem emlékeztet a képen szereplő mására. Nem túl korrekt lépés, de ha az ember olyan fizimiskával rendelkezik, hogy annak idején még az anyja is szatyorban vitte óvodába, akkor megfelelő alternatíva lehet. Jómagam még sosem ismerkedtem társkereső oldalon, úgyhogy belülről nem ismerem ezek működését de szerintem mindenki el tudja képzelni. Készült már pár film a témában, horror és dráma zsánerben egyaránt. A Megan is Missing is hasonló tematikára épít, noha társkereső oldal itt nincs. Van viszont két tipikus amcsi tinilány akik szinte elválaszthatatlan barátnők, mikor nem együtt lógnak akkor a neten trécselnek egymással valamiféle erre megfelelő programmal. Megan egy ribanc, szebb szóval nem tudom leírni. Tesznek említést a filmben a hánytatott sorsú gyermekkorára, hogy apuci megerőszakolta, a táborban lévő vezető tag meg orális szexre kényszerítette és egyéb dolgok, de ezek csak traumák. Túlléphetett volna rajtuk. Mindegy. Amy (a barátnője, kvázi főszereplőnk) ezzel szemben igazi mintadiák, aki videónaplóban mutogatja meg a világnak a plüssállatait, azonban barátnői - Megan kivételével - nem igazán vannak neki.

meganismissing-post.jpg

A Megan is Missing az első fél órában lehetne akár egy hardcore Amerikai Pite kézikamerás stílusban de aztán bekövetkezik a szörnyű esemény amelyre a film címe is utal: Megan eltűnik. Előző nap még megbeszél egy találkát egy Josh nevű sráccal akit a neten ismert meg, majd másnapra csupán a hűlt helye marad szegény lánynak. A nyomozás elindul és amíg Amy mély depresszióba esik, addig a rendőrség leközöl a híradóban egy felvételt amelyet egy élelmiszerbolt biztonsági kamerája rögzített és amin az látható, hogy Megan-t karon ragadja egy ismeretlen pasas és magával húzza. Több nem derül ki, egészen addig amíg egy fétis-oldalra ki nem kerül két kép a lányról. Meglehetősen durva két kép. Amy közben elkotyogja magát a rendőrségnek, hogy Megan netes beszélgetést folytatott egy Josh nevű sráccal. Rossz döntés # 1. Ezzel ő maga is potenciális célponttá válik. Mindezek után még van annyira kis naiv is, hogy egyedül kamerázgat olyan helyeken ahol anno a barátnőjével együtt lógtak. Rossz döntés # 2. És utána még csodálkozik, hogy őt is elrabolják? A film utolsó majdnem 30 perce a rendőrség által egy kukában talált kamera vágatlan felvétele. Az elrabló és szadista gyilkos brutális, gyomorforgató felvételei. Képzelhetitek. Mindenesetre le a kalappal az Amy-t játszó színésznő előtt, nem lehetett könnyű feladata ezen jeleneteket végigcsinálni. A témaválasztás jó és releváns, a megvalósítás is ötletes - jól passzol a dokumentarista found footage stílus az egész filmhez, ilyet így még nem igazán láthattunk - de én kizárólag csak erős idegzetűeknek ajánlanám. A filmet egyébként közvetve a Miranda Gaddis és Ashley Pond szomorú ügy ihlette, természetesen jókora adagnyi reflektálással a mai társadalom egyik nagy veszélyére: az internet által szolgáltatott visszaélésekre és ezek következményeire.

Az ügyről bővebben - és angolul - itt olvashattok:

http://unsolvedmysteries.wikia.com/wiki/Miranda_Gaddis_and_Ashley_Pond

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr6712513749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása