Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

DASHCAM (2021)

Az éjjel soha nem érhet véget?

2022. június 05. - -Britpopper-

284692462_5141124889304673_1484605738552175374_n.jpg

Kezdeném azzal, hogy rettenetesen vártam ezt a filmet, ugyanis az a Rob Savage rendezte, akik 2020-ban elhozta a számomra az év horrorjának kikiáltott HOST-ot (idehaza Az utolsó rítus néven fut). Igazából a sztori itt sem sokkal bonyolultabb, egy amerikai vlogger (Annie Hardy) elutazik egy ismerőséhez Angliába, majd egészen furcsa eseményekbe keveredik. Valahogy hozzácsapódik egy creepy öregasszony (Angela Enahoro), akivel láthatóan valami nagyon nincs rendben, és az éjszaka közepén jöhet a futás, meg a sikítás. Én totál azt hittem, hogy címéből adódóan ez a film végig egy kocsi menetrögzítő kameráján át fog játszódni, de nem. Annie valami fura livestreamet csinál utazás közben (külön érdemes ránézni néha a megjelenő kommentekre, hangosan felröhögtem némelyiken), szóval alapvetően végig ennek a képét láthatjuk és követhetjük a hátborzongató eseményeket.

Ez egy holt átlagos found footage horror, össze-vissza rángatózó kamerával, meg pánikoló szereplőkkel. Néhány speciális effekt mondjuk baromi jól sikerült, és nemhogy kellőképpen véres a film, de mocskos mód undorító is (az öregasszony már nem tudja visszatartani, amit vissza kéne), és a végére átcsap valami totál elmebeteg ámokfutásba, amit egyáltalán nem tudtam hova rakni, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élveztem piszkosul. Nem tudom, hogy mennyire volt szándékos, de Annie Hardy (a Giant Drag banda énekesnője) kicseszett módon idegesítő. Komolyan, ennyire irritáló főszereplőt horrorfilmben már nagyon régen láttam, két másodperc alatt tudja felhúzni az embert, és minden egyes megnyilvánulása bicskanyitogató. Ettől függetlenül egy unalmas estére simán vállalható a DASHCAM. Jumpscare-parádé, de egynek elmegy. Tekintve, hogy ezt már a Blumhouse Productionsnél készíthette Savage, remélhetőleg előbb-utóbb a mozikban is találkozhatunk majd a nevével. Az meg külön poén, hogy a stáblistát maga Annie rappeli el.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr4217848633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása