Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Antisocial (2013)

2017. február 27. - -Britpopper-

Újabban a horrorfilmek is előszeretettel nyúlnak a szociális háló, a Facebook, az Instagram, és társaik társadalomkárosító hatásainak bemutatásához. Ami ötlet szinten nem is lenne rossz, nagy kár, hogy ezen filmek legtöbbje totális kudarc.

Az Antisocial is ilyen, ehhez kétség se férjen.

A történet dióhéjban:

Öt egyetemista barát elszigetelve a külvilágtól házibulival ünnepli az újévet. Eközben egy világméretű járvány tör ki, ami nagyon gyorsan terjed így egyetlen esélyük, hogy elbarikádozzák magukat és a rendelkezésükre álló kommunikációs eszközökkel megpróbálják kideríteni, hogy mi zajlik odakint. Ahogy a vírus terjed, a valóság és a vízió kezd összemosódni, a házban pedig egyre erősödik a paranoia. Úgy néz ki, a járványnak köze van a Social Redroom alkalmazáshoz.

antisocial-movie-bloody-vlog-webcam.jpg

Kezdeném az alapvető mellényúlásokkal. Amint főszereplőnk (Sam) megérkezik a lakásba, megpróbálják bemutatni hogyan állnak neki bulizni, az éjszakára várva. Ezt egy videoklipes, leginkább a Project X-re hajazó, lassításokkal és gyorsításokkal előadott snittel próbálják kivitelezni, de iszonyú kínos az egész. Később is akadnak ilyen baromságok. A néger pasi mobillal kamerázás közben egyetlen másodperc alatt könnyedén képes zenét indítani a telefonról, a karácsonyfa-izzósorral történő felakasztás pedig hangosan röhögős jelenet. A szereplők fogynak, az ember vérnyomása pedig növekszik ahogy haladunk a végjáték felé. Ami pedig már a totális kudarc, a semmiből előrángatott szerelmi szállal és az érzéstelenítés nélküli koponyalékeléssel. Ez már tényleg a vicc kategória.

Talán egyedül a főszereplőt alakító Michelle Mylett miatt érdemes bepróbálni a filmet, ő legalább szép. A többi szereplő inkább irritáló (főleg a lóarcú nagyokos gyerek), az egész filmnek pedig olyan hangulata van, mintha olyan betépett filmszakos egyetemisták készítették volna, akik meg voltak győződve róla hogy tudnak horrorfilmet készíteni. Tévedtek. A téma iránt érdeklődőknek sokkal jobb választás lehet az Unfriended (Skype/Facebook), a Smiley (Chatroulette), The Den (dark web/Chatroulette), Ratter (Skype) avagy a már említett Megan Is Missing ami nem túl kiemelkedő ugyan, de kellőképpen nagy gyomrost ad a nézőnek.

Értékelés: 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr4812297607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.02.27. 14:24:30

Igazad van, minden ilyen közösségi médiából horror filmet próbáló film egyszerűen kudarc. Bár a Mezsgye (The Purze) ha jól tudom a címet, még elmegy nem? Vagy a félelem.com. Bár rég láttam őket, lehet emiatt tűnik jónak a mostanában próbálkozó rossz filmekhez képest. :D
Tetszik, hogy még készítesz horror film kritikákat. Talán, egyszer lesz valami normális film is, ami eléri amit eredetileg kellett volna. S nem időpazarlás. A cím meg... vicc, hogy képesek voltak ezt használni. Antiszociális miért bulizna több emberrel? Oké csak párról van szó, de... egyedül jobb. :D

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2017.02.28. 11:55:58

@Cathreen M.: Na a cím az tényleg teljesen félrement ennél a filmnél, én sem értettem. Nyilvánvalóan a közösségi média káros hatásait próbálták bemutatni de szörnyen borzalmasan amatőr módon. Érdemesebb megnézni a cikk végén felsorolt filmeket, azok mérföldekkel jobban sikerültek.
süti beállítások módosítása