Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Gold (2022)

Aranyláz

2022. március 19. - -Britpopper-

mv5bzwzmyjm1owmtyjcwny00yzniltg3ndytodniy2nhnmuyytm1xkeyxkfqcgdeqxvymtezmjezma_v1.jpg

Valamikor a közeljövőben járunk, mikor a BitCoin ára az egekbe szökött, a társadalom pedig hanyatlik. Virgil (Zac Efron) egy isten háta mögötti településre érkezik, hogy onnan Keith (őt maga a rendező alakítja) felszedje, és elvigye egy másik helyre. Azonban ez nem jön össze, mivel félúton a kocsi lerobban, épp a kietlen sivatag kellős közepén. Amíg Keith a kocsit javítja, Virgil elkóborol és rátalál egy hatalmas sziklányi aranyra. Megpróbálják kiásni, lapáttal, puszta kézzel, sőt, még a kocsival is, de a jókora darabnyi arany meg sem mozdul. Keith kitalálja, hogy elmegy kocsival a városba egy emelőért, Virgil pedig addig vigyázzon gazdagságuk zálogára. Igen ám, de a max. kétnapos út sokkal hosszabbnak bizonyul, Virgil pedig egy sátorponyvával, fél gallon vízzel és három konzervvel kell hogy kibekkelje az időt, miközben a hőség is elviselhetetlen, éjszaka vadállatok kószálnak a környéken, és bármennyire is elhagyatottnak tűnik a területet, a közeli út miatt bőven megvan rá az esély, hogy más is arra tévedhet.

Két szereplőt említettem, de a Gold végig egy one man show. Zac Efron hatalmasat alakít benne, lazán eddigi pályafutása legerősebb színész játékát láthatjuk itt tőle. Slusszpoén, hogy akad egy homokvihar-jelenet a filmben, amihez a stáb rengeteg homokat szállított az ausztráliai forgatási helyszínre, azonban kialakult közben egy valódi homokvihar is, és úgy döntöttek, hogy inkább abban forgatnak - az eredmény hátborzongató. Efron el is törte a kezét a jelenet közben, de nem szólt a stábnak, hogy direkt ne hátráltassa a forgatást. A Gold brutálisan szép (már amennyire egy kietlen sivatag lehet szép), és kellőképpen durva is. Akadnak benne egészen meglepő jelenetek (például egy lángoló arcú nő Virgil egyik látomásában), a végén lévő csavar pedig jókora gyomros. Már csak Zac Efron hidegrázós alakítása miatt megéri megnézni, de azok sem fognak csalódni benne, akik egy olyan kemény poszt-apokaliptikus filmet várnak tőle, mint a The Rover volt Robert Pattinsonnal.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr2717778788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.03.21. 10:02:12

Kegyetlen ausztrál film egy lebilincselő zac efronnal aki kb az egész filmben egyedül van végig a sivatagban. De ez nem a sárga és forró sívatag ahol guy pearce a kutyáját akarta eltemetni, hanem hideg, szürkébb, mint sárgább ugyanekkor égető sivatag.
süti beállítások módosítása