Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

Éjszaka jön el: It Comes at Night (2017) előzetes

2017. február 13. - -Britpopper-

Bizony, továbbra is fenntartom azon véleményem, hogy manapság a legjobb horrorfilmek az indie színtérről érkeznek hozzánk. A mozikban persze nézhettek jumpscare-központú, végtelenül gagyi agymenéseket újabb démonokkal és bugyuta szereplőkkel, de ezek másra nem jók, mint hogy egymásra öntsétek a pattogatott kukoricát egy-egy hangos ijesztgetős jelenet alkalmával. Aki ennél többre vágyik egy horror esetében, annak mélyebbre kell ásnia. Tavaly rengeteg ilyen remek filmet kaptunk: Vaksötét (oké, ez volt mozikban is), Hush, Train to Busan, I Am A Hero, Under the Shadow, The Autopsy of Jane Doe, The Wailing, The Eyes of My Mother és még sorolhatnám napestig. Mondjuk ami nagyon betalált nálam tavaly, az a The VVitch: A New-England Folktale volt. Ezt a filmet meg is választottam 2016 legjobbjának - nem csak horror műfajban. Idén pedig úgy néz ki az It Comes at Night aratja le a babérokat.

6yg4luiu1eb6cuj7s.jpeg

A történetről eddig nem sok mindent tudni, annyi biztos hogy miközben a világban valamiféle természetellenes borzalom dúl, két családot egy vidéki menedékben felemészt a paranoia és az őrület. Az eddigi információ morzsák szerint egy elszigetelten élő család lesz tehát az It Comes at Night középpontjában, akiknél váratlan, közel sem békés vendégek tesznek látogatást. Az előzetesben feltűnik Joel Edgerton, akit én már a 2011-es Dolog remake óta nagyon kedvelek, de igen nagyot alakított az Ajándék c. thrillerben is. A filmet a 2015-ös Krisha rendezője, Trey Edwar Shults dirigálja, míg a forgatókönyvet is ő maga jegyzi. Bizakodásra adhat okot még, hogy a filmet ugyanaz az A24 nevű független filmstúdió hozza el, akiknek a The VVitch-et is köszönhetjük, illetve akik épp a The VVitch után váltak az utóbbi években a független amerikai filmkészítés bajnokává.

Várós tehát az It Comes at Night? Abszolút.

A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr4012253770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása