Kritikák, ajánlók, tesztek és gondolatébresztők tárháza

Focker Blog

A rózsaszín ing

2014. december 11. - -Britpopper-

Épphogy befejeztem az általános iskolát, mikor bejött a divatba a rózsaszín (avagy "pink") férfi pólók és ingek tömkelege. Ez engem - aki világ életemben inkább a fekete és csíkos cuccok felé tendáltam - rohadtul zavart. Nem tudtam felfogni, miként járhat egy férfi ilyen színű holmikban. 9.-ben egyetlen osztálytársam volt csak, aki rózsaszín pólókban feszített. Persze nem minden nap, de egy héten egyszer biztosan. Oké, mondjuk illik hozzátennem hogy bidámbidám volt az illető. Szóval ehhez az akkoriban nekem teljességgel elfogadhatatlan szetthez még hozzá jött a rajokra oly jellemző kilónyi zselével felnyalt haj, "gigolo-napszemüveg" és koptatott farmer (meg a Nokia 3310-es mert akkoriban még az volt a menő, nem az iPhone). Ott feszített az osztályteremben és szinte kiégette a szemem a rózsaszín hacukája. A legrosszabb az volt, mikor egy angolórán mellém ült mert persze síkhülye volt az anyaghoz és nekem kellett segítenem neki (legalábbis ezt kérte a tanárnő). "Dear God, please help me!" - sóhajtottam de nem igazán figyelt senki, mert mindenki bele volt zuhanva a tankönyvébe. Az meg odaült mellém. A rózsaszín pólójában. Azt hittem lefordulok a székről. Aztán teltek-múltak a napok, a hónapok, végül eljött az év vége és könnyes búcsút kellett vennünk a sráctól mert megbukott. Hogy miből? Hát...miből nem? A 10. nyugalmasan és rózsaszínmentesen telt. Aztán osztályt váltottam. Na, ott volt az a gyerek...a Laci. Kibaszott gazdagok lehettek mert sportkocsival járt már suliba is. Ő viselt mindig rózsaszín inget. Mázli hogy az érettségire való felkészülés már jobban lekötött akkoriban, mintsem hogy foglalkozzak ezzel a "stílusterroristával". 12.-ben ugye eljött az idő, mikor már készülnünk kellett a szalagavatóra. Felmerült a kérdés hogy milyen legyen a ruha amit majd elkészíttetünk magunknak.

És mit szavazott meg a sok deviáns?

Naná, hogy rózsaszín inget. Hát, mi a fasz?! Az öltöny és a nadrág legalább szép fekete lett, de az ing...miért is lehetett volna mondjuk fehér (vagy akár fekete az is). Á, nem...rózsaszínnek kellett lennie. Mert az "faja". Mai napig emlékszem arra a napra mikor meghozták a berendelt ruhákat és átmentünk egy külön terembe felpróbálni őket. Ott álltam a már az első pillanattól fogva gyűlölt rózsaszín ingemben és akkor odajött a Laci és azt mondta: "Na, egész emberien nézel így ki!" És vigyorgott, szinte láttam ahogy csillog a szeme. "Őőő...hát, a kurva anyádat, azt!" - gondoltam magamban. De csak gondoltam. Aztán inkább szemmel vertem a szerencsétlent. Végül eljött a szalagavató napja. A Fővárosi Nagycirkuszban volt. Képzelhetitek hogy égett a pofám... Végig begombolt öltönyben mászkáltam. Megmondtam előre mindenkinek hogy fotót senki se merjen csinálni mert úgyis letörlöm később. A legrosszabb mégis az volt, mikor ki kellett állni a Fővárosi Nagycirkusz közepére és körülöttünk fenn ott volt az a sok ember, villogtak a vakuk, tapsoltak az emberek és jött az osztályfőnök szépen sorban hogy mindenkire feltűzze a szalagot. Még poénkodott is hogy nem akarja ő kilyukasztani a szép ingeinket. "Felőlem le is tépheted a gecibe..." - mondtam volna neki, de nem akartam hangulatgyilkos lenni. Feltűzte. Lett tánc is. Aztán hazamentünk (bankettre nem emlékszem...de talán jobb is). Pár nap múlva megtaláltam a levetett gönceim között a rózsaszín inget. Ha ez egy hollywood-i történet lenne akkor most az jönne hogy mégis megszerettem és éjjel-nappal hordtam, zuhanyzáskor sem vettem le és naplementekor vígan szökelltünk a kertvárosi családi házak között, a háttérben pedig lágyan szólt valami nyálas popsláger. De nem. Én ugyanis ki akartam dobni a picsába. Végül anyám eltette valahová. De úgy, hogy az a mai napig nem került elő. The End.

vegeta_s_pink_shirt_xd_by_princevegetaswife-d58rmwk.jpgIgazság szerint fogalmam sincs hogy mi a jó abban ha férfiak rózsaszín cuccokat hordanak. Miért olyan menő ez? Bár manapság már férfi-forrónaci is kapható. Arra pedig már tényleg nem találok semmilyen reális magyarázatot. Lehetne jönni azzal hogy a rózsaszín pólók és ingek biztos a melegeknek készültek de ez hülyeség, heteró pasik is előszeretettel viselik őket. Sőt, már láttam izompólót is ilyen színben. Az mekkora ellentét már hogy egy kigyúrt csávó ott feszít a rózsaszín pólójában a városi utcákon a Nyár közepén! Nem tudom mennyire ivódott már a köztudatba ez a dolog, mármint hogy pasik ilyen színű cuccokban járnak. De szerintem nem én vagyok az egyetlen aki megveti az ilyesmit.



A bejegyzés trackback címe:

https://focker.blog.hu/api/trackback/id/tr506974669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2014.12.23. 12:59:16

Szalagavatóval kapcsolatban én rózsaszín nyakkendőről hallottam. Na az még jobb.. Rózsaszín póló és az ing már eléggé a köztudatba ivódott. Ami abszolút buzis az az a rózsaszín atléta és a pulcsi. Utóbbi az igazi "Sebestyén Balázs-style". De hiába elfogadott(abb) a póló és az ing, ma már nem akkora divat, mint amekkora néhány évvel ezelőtt volt.

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2015.01.05. 09:13:19

@Informer2:

Rózsaszín nyakkendő sem semmi, én azt fel nem vettem volna soha. :D Rózsaszín atléta? Sosem láttam még olyat, de jobb is, azt hiszem. Pulcsiban viszont már igen. Nem tudom melyik buzi amcsi divattervező (?) találta ki. "Sebestyén Balázs-style" nagyon befutott lett. Épp a napokban nézegettem régi Balázs-show részeket és ott még párosult az ízléstelen öltözködéséhez a "remek" frizurája is.
süti beállítások módosítása